Business Controller till Greencarrier Freight Services Sweden

Business Controller till Greencarrier Freight Services Sweden

Greencarrier är en av Nordens största privatägda transportgrupper med över 950 anställda i elva länder. Företaget har huvudkontor i Göteborg där företaget också grundades år 2000. Vi erbjuder globala transportlösningar med alla transportslag, med fokus på transporter till och från Östeuropa, Centralasien och Kina. Vår största tillgång är vår kunniga personal och med deras hjälp kan vi erbjuda våra kunder de bästa transportlösningarna med personlig service och stort engagemang. Vi värdesätter också att ha roligt tillsammans på jobbet. Allt detta avspeglas i våra kärnvärden: humor & glädje, engagemang och delaktighet

Till vårt trevliga kontor i västra Göteborg söker vi nu en Business Controller. Trivs du i en roll med många kontaktytor och vill arbeta på ett företag där det händer mycket kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning

Som Business Controller hos oss arbetar du med löpande uppföljning av bolagets resultat. Du samarbetar tätt med såväl Business Controller för divisionen som med bolagets Shared Service Center i Litauen samt har det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen i Sverige.

Dina arbetsuppgifter innefattar lönsamhetsuppföljning av kostnadsställen, analys av verksamhetens utfall och ge förslag på förbättringsområden. Det ingår också uppföljning och analys av KPI:er samt prognosarbete i samarbete med våra platschefer och VD. Din primära arbetsuppgift är att leverera värdefulla insikter om verksamheten på ett visuellt/grafiskt sätt. I rollen ingår även att säkerställa att policys följs och att utmana verksamheten med ett best practice tänk. Du rapporterar direkt till vår VD.

Din profil

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom ekonomi och som har minst några års arbetserfarenhet av både redovisning och controlling. Meriterande är tidigare erfarenhet av Ocra, PowerBI och Cargowise alternativt att du har lätt för att lära dig nya system. Vi är ett internationellt företag och ser därför att du har mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du ansvarsfull och självständig med ett uttalat eget driv, du har lätt för att ta initiativ och komma med förslag på förbättringar. Du är samarbetsinriktad med en förtroendeingivande framtoning, förmågan att lyssna och skapa en god relation. Samtidigt ser du dig som en trygg person som kan ifrågasätta och utmana. Du är även prestigelös, flexibel och tar tag i det som behövs samt har ett analytiskt och kritiskt förhållningssätt. Trivs du att arbeta i en entreprenöriell miljö, tycker om utveckling och uppskattar ett företag med ett stort socialt engagemang är detta tjänsten för dig!

Ansökan
I denna rekrytering har Greencarrier valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson på 031-333 54 85. Sista ansökningsdag är 28 september, intervjuer sker löpande.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Business Controller
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 sept 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.