Business Controller till SGS Studentbostäder, Göteborg

Business Controller till SGS Studentbostäder, Göteborg

SGS befinner sig i en expansiv utvecklingsfas när det gäller att skapa nya hem för våra studenter. Samtidigt förändrar vi ekonomimodellen och våra verktyg för att mäta och följa upp verksamheten. Vi söker dig som vill vara drivande i detta arbete!

Om tjänsten

Som Business Controller fungerar du som en diskussionspartner till våra områdeschefer och arbetar i allra högsta grad verksamhetsnära. Du kommer att ha en stödjande roll inom ekonomistyrningsområdet, vilket inkluderar att proaktivt driva förändringar, effektiviseringar och bidra till utveckling av verksamheten. Du utgör en del av SGS ekonomiavdelning som idag består av sex personer och du rapporterar direkt till ekonomichefen.

Arbetsuppgifter
  • Utveckla resultatuppföljning och rapportering
  • Systemansvarig för vårt BI-system samt kontinuerlig utveckling av detta
  • Skapa/utveckla modeller för nyckeltal- och lönsamhetsuppföljning
  • Stötta i rapportering och ekonomisk uppföljning på månatlig-, tertial- och årlig basis
  • Aktivt delta i budget- prognos- samt bokslutsarbete
  • Delta i arbetet kring samordning av investeringsbudget och beredning av investeringsäskanden
  • Stötta i uppföljning och analys av investeringsvolym samt utveckling av bolagets investeringsuppföljning
Vem är du?

Som person är du serviceinriktad och trivs med att arbeta nära verksamheten och våra områdeschefer. Du är pedagogisk, har lätt för att kommunicera och har ett stort engagemang i det du gör. Vidare är du självgående, ansvarstagande och har hög integritet. Du är öppen för förändring och drivs av att kunna påverka!

Erfarenhetsmässigt så tror vi att du har arbetat i en kvalificerad roll som Controller eller likvärdigt under minst tre år. Du har goda kunskaper inom verksamhetsstyrning, affärsutveckling och gärna en utbildning inom ekonomi från högskola/universitet. Har du arbetat inom fastighetsbranschen så ser vi det som meriterande. Vidare har du goda systemkunskaper, med fördel vana av BI-system samt goda kunskaper i Excel. Du uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Om verksamheten

Tillgången på bra belägna studentbostäder har visat sig utgöra en viktig faktor för att stärka kunskapsstaden Göteborg. Stadens studenter är viktiga för Göteborgsregionens utveckling och SGS Studentbostäder har ett stort ansvar för att vara med och lösa studentbostadsfrågan.

SGS Studentbostäder består idag av 80 anställda med olika bakgrund, erfarenhet och kompetens. Vi är väldigt stolta över vårt fina Nöjd Kund Index som vi alla tillsammans arbetar hårt för varje år. Vi är duktiga på att få våra hyresgäster att trivas, få dem att känna trygghet och visar dem stor omtanke. På SGS Studentbostäder är vi måna om våra kunder, medarbetare och samarbetspartners. Trygghet, Engagemang och Nytänkande är våra kärnvärden och grunden i allt som vi kommunicerar.

Välkommen med din ansökan!

Är du rätt person för den här spännande utmaningen? Varmt välkommen med din ansökan via jerrie.se. Urval och intervjuer sker löpande varför vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag den 20e november. I denna rekrytering samarbetar SGS Studentbostäder med Jerrie och vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på emma.sjosvard@jerrie.se eller 0723-085 300.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 30 nov 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SGS Studentbostäder är en stiftelse som äger, förvaltar och hyr ut ca 7 800 studentbostäder till Göteborgs högskolestudenter. Stadens studenter är viktiga för Göteborgsregionens utveckling och vi tar ett stort ansvar för att vara med och lösa studentbostadsbristen. Med vår vision "Hem för bättre studietid" vill vi ge våra kunder så goda boendeförutsättningar som möjlighet. Vill du vara med och dela vår vision?