HR Business Partner till Scania Sverige Region Väst - Göteborg

HR Business Partner till Scania Sverige Region Väst - Göteborg

Är du en driven HR profil som trivs med att arbeta nära verksamheten och stötta affären? Har du förmågan att arbeta självständigt och samtidigt samverka i olika team både nära och på distans? Vår vardag handlar om att stötta ledare och medarbetare i att representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av vardagen.

Vi söker nu en HR Business Partner till Scania Sverige Region Väst med stationering i Göteborg. Vi har driftställen i Varberg, Borås, Arendal och Backa vilket innebär en del resor inom regionen och en möjlighet att sitta på olika ställen även om vi gärna ser att Backa är hemmakontoret.

Scania Sverige har idag ett HR team på 1 HR-chef, 3 HRBP och 1 PA som tillsammans arbetar med HR-stöd för drygt 600 medarbetare fördelat på 4 regioner (Stockholm Söder, Stockholm Norr, Väst och Syd). Utöver renodlat HR-stöd har gruppen även 2 personer som arbetar med Kompetensutveckling för hela Scania Sveriges nätverk. I teamet finns även 1 Arbetsmiljökoordinator och 1 Projektledare som driver vårt projektkontor.

Arbetsområde
Som HR Business Partner kommer du att arbeta både operativt och strategiskt med ett brett HR perspektiv. Du arbetar tätt ihop med Region Väst som dedikerad resurs och fungerar som ett stöd till chefer och medarbetare i bl.a. rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö, lönesättning, rehabilitering, kompetensutveckling, organisationsutveckling, ledarutveckling och övriga personalfrågor.

I denna roll som HRBP ingår även att arbeta i olika HR- och verksamhetsutvecklingsprojekt för hela Scania Sverige, t ex implementering av HR-metoder, verktyg, system, facklig samverkan mm.

Din profil
Du har en examen inom HR området och flera års arbetslivserfarenhet inom HR, alternativt tidigare arbetat som verksamhetschef med ett stort HR intresse. Du känner dig trygg i arbetsgivarrollen och har erfarenhet av HR arbete/processer såsom kompetensutveckling, rekrytering, Employer Branding, rehabilitering, förhandling/arbetsrätt och lönehantering.

Tidigare erfarenhet och kunskap kring förändringsarbete, ledarskapsutveckling och teambuilding är meriterande.

Arbetet är självständigt med många kontakter såväl internt som externt. Du har lätt för att skapa goda relationer, är nyfiken och drivande samt känner ett starkt engagemang för personalfrågor. Som person är du driven, har integritet och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift samt en vilja att utveckla HR-arbetet för att stödja affären.

Arbetet sker på svenska men vi ser gärna att du har en god nivå på både svenska och engelska i tal och skrift då utvecklingsvägarna finns både i Sverige och Globalt.

Ytterligare information
För mer information kontakta Camilla Sjödin, HR-chef telefon 010-706 64 80.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och intervjuer kan se under ansökningsperioden och sista ansökningsdag är 5 februari.
Välkommen med din ansökan redan idag !
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 5 feb 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.