ILS-Manager till Surface Radar Solutions

ILS-Manager till Surface Radar Solutions

Vad du blir en del av
Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Vi söker nu en ILS-ingenjör/ILS-Manager. Du kommer att bli en del av gruppen ILS (Integrated Logistic Support), som ingår i radarsystemsektionen. Idag är vi 30 personer som arbetar med ILS. Vi är uppdelade i fyra team utifrån olika kompetensområden.

Din framtida utmaning
De övergripande arbetsuppgifterna består av:
  • ILS/LSA-management (projekt/delprojekt-ledning) av såväl analysarbete samt framtagning av kunddokumentation och kundutbildning
  • Drift- och underhållsanalyser på komplexa system
  • Påverka våra konstruktioner inom robusthet, testbarhet och underhållsmässighet
  • Bidra till en ökad operativ tillgänglighet och effektivitet hos ett system eller en produkt
  • Bidra till reducerad LCC/LSC (Life Cycle Cost/Life Support Cost) under systemets/produktens livscykel
  • Modellering och dimensionering av supportlösningar
En stor del av arbetet förutsätter samarbete med andra verksamhetsområden som tex Projektledning, Systemkonstruktion samt Designavdelningar. Som ILS-manager är du projektets representant inför kunden och större underleverantörer gällande ILS-frågor.

Vi arbetar i självständiga team och tillämpar ett agilt arbetssätt.
Din roll blir att leda ILS-arbetet inom ett eller flera projekt samt att genomföra drift- och underhållsanalyser. Vi tillämpar vedertagna standarder, väl beprövade analysmetoder och har tillgång till etablerade stödsystem/verktyg som används i branschen.

Resor i tjänsten, såväl inrikes som utrikes, förekommer.

Den du är idag
Vi söker dig som är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar då du kommer arbeta i nära samarbete med kund. Du har en positiv grundsyn, har god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera både i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Ett djupt intresse för teknik är en förutsättning för att trivas i tjänsten.

Du som söker är högskole-/civilingenjör inom något teknikområde. Har du hunnit arbeta några år, har erfarenhet av branschen och kanske också av att driva projekt, är det klart meriterande.

Det är även meriterande om du har kännedom om eller erfarenhet av olika standarder inom området (MIL-STD-1388, ASD-S3000L, DEF STAN 00-60(0)), samt olika verktyg som OPUS10 suite, LSAR, Windchill Quality Solution (Relex) samt erfarenhet av praktiskt ILS arbete i form av underhållsberedning, ILS planering, driftsäkerhet och felmods analyser mm.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan.
Mer info
Telefon 013180000
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://saabgroup.com/career/people-philosophy/
Sista ansökningsdag 31 aug (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Explore your potential, find your edge. Vårt innovativa, samarbetsfokuserade och pragmatiska tänkande har hjälpt oss att driva gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi kallar det vår thinking edge. På Saab kan du utveckla din personliga spets, stärka din kompetens och dela idéer med andra. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Det är ett grundläggande mänskligt behov att känna sig trygg, och som vi ser det, en mänsklig rättighet. Genom system och lösningar som ökar säkerheten bidrar vi till detta. Företaget kännetecknas av våra värderingar: VILJA - KUNNANDE - FÖRTROENDE

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.