Servicetekniker inom turbin och roterande utrustning

Servicetekniker inom turbin och roterande utrustning

Om tjänsten
Som resande servicetekniker med inriktning mot turbin utgår du med egen servicebil från hemmet och har främst Sverige men även Norden som din arbetsplats, dels hos kund och till viss del i vår verkstad. Dina arbetsuppgifter består av planerat, akut och förebyggande underhållsarbete.

Tjänsten ställer höga krav på noggrannhet och professionalitet då vi är ytterst måna om att vårt servicearbete utförs med högsta kvalitet och säkerhet. Du kommer svara upp mot serviceärenden som ofta är affärskritiska för kunden som ständigt vill öka deras TAK-tal.

Rollen som servicetekniker hos oss bygger på stor flexibilitet eftersom arbetsdagen/veckan snabbt kan förändras. För att lyckas fullt ut med arbetsuppgifterna tror vi att du är en person som har förmågan att snabbt fokusera om och sedan återgå med full fokus till det planerade utförandet.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Inspektion och service av turbin, reduktionsväxellåda och övriga hjälpsystem
 • Axel och centrumlinjeuppriktning med laserbaserade mätsystem
 • Sammanställning av serviceutföranden och skriva rapporter till kund
 • Arbetsledning och kundkontakt vid utförande av service

Dina kvalifikationer
För att lyckas fullt ut med arbetsuppgifterna tror vi att du är en person som har goda kunskaper i mekanik, reparationsteknik och gärna grundläggande kunskaper i el, är serviceinriktad och affärsmässig. Har några års erfarenhet från en liknande roll där du arbetat specifikt med turbiner och roterande utrustning.

Du är van vid att ta eget ansvar och självständigt planera ditt arbete samt ta egna beslut baserat på erfarenhet. Du trivs med mycket eget ansvar och har lätt att samarbeta med nya människor samtidigt som du är okej med att ta direktiv vid behov och se till det viktiga i att kunden blir nöjd. Då säkerheten för sina medarbetare är viktigt för oss på Söderqvist Engineering tror vi också att du har ett väl utvecklat konsekvenstänk.

Vi ser gärna att du är målinriktad med en positiv attityd och tycker om att arbeta i team.

Du har:
 • Teknisk gymnasial utbildning och/eller efter gymnasial utbildning är meriterande
 • Har god datorvana och erfarenhet av Office-paketet
 • Svenska + engelska i tal och skrift
 • God fysik
 • B-körkort

Vi erbjuder:
 • Marknadsmässig lön
 • FORA/Collectum försäkring
 • Servicebil, telefon och dator
 • Sjukvårdsförsäkring
 • Friskvårdsbidrag

Särskilda krav:
För denna tjänst behövs hög flexibilitet vad det gäller resande med övernattningar och arbetstider, då våra kunder är utspridda i Sverige, Norden och även vid vissa tillfällen övriga världen.

Ansökan:
Ansökan önskas via mail med bifogat CV och personligt brev till: info@soderqvisteng.se
Mer info
Telefon 031290930
Email Mejla Söderqvist Engineering Sweden AB
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.soderqvisteng.se
Sista ansökningsdag 9 jan 2021 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Söderqvist Engineering Sweden AB är sedan mitten av 90-talet en leverantör av underhållstjänster för ångturbiner och roterande utrustning inom kraft, pappers och petrokemisk industri. Vi är en fristående leverantör som samarbetar med flertalet stora OEM aktörer inom ångturbinsindustrin och levererar både material och tjänster till slutkund. Företagets ambition är alltid att leverera högsta kvalitet och sätta kunden i fokus.