Materialplanerare till Forbo Flooring Systems

Materialplanerare till Forbo Flooring Systems

Arbetsuppgifter
I rollen som materialplanerare ansvarar du för det taktiska inköpet till Forbos två depåer i Stockholm och Malmö. Du sköter de dagliga frågorna kring leverans, ledtider och lager, med stort fokus på leveranssäkerhet. Vidare kommer du dagligen ha både interna och externa kontakter med bland annat transport- och säljportavdelningen och leverantörer. I och med att Forbo har tio fabriker runt om i Europa kommer du även ha daglig kontakt med dem.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i din roll:
· Bevaka och säkerställa leveranser

· Optimera lagernivåer och tillgänglighet

· Arbeta med prognostisering

· Följa upp rutiner och processer

Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och vill komma in på ett internationellt och spännande företag. I denna roll som materialplanerare kommer du ha möjlighet att kunna utveckla dina kunskaper inom området samt att du kommer få riktigt härliga kollegor att arbeta med. Du kommer till en mycket stimulerande arbetsplats med fokus på work-life balance och ett härligt gäng kollegor. Arbetstiden är vardagar kl. 8-16:30 med möjlighet till flex (veckoarbetstiden är 38,75 timmar).

Din profil
För att passa in i rollen behöver du ha eftergymnasial utbildning inom logistik och/eller inköp. Vidare har du 1-2 års erfarenhet av att arbeta inom logistik och/eller inköp och gärna i rollen som materialplanerare. Du har erfarenhet av SAP eller annat liknande affärssystem. Vi förväntar oss att du har goda kunskaper i Excel och talar och skriver svenska och engelska flytande.

Som person är du strukturerad, självgående och har "can do"-attityd. Du trivs att arbeta i ett högt tempo och motiveras av arbetsuppgifter med ibland snäva deadlines. Då arbetet också handlar om att säkerställa och jämföra leveranser och lagernivåer ser vi att du behöver vara analytisk, problemlösande och förstå flöden. Då du har en hel del kontakter såväl internt som externt är det viktigt att du har en bra samarbetsförmåga samt enkelt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Ansökan
Forbo Flooring samarbetar i denna rekrytering med rekryteringsföretaget Söder & Co. Ansökan är du välkommen att skicka via Söder & Co's hemsida www.soderco.se. Sista ansökningsdag är 2020-02-02. Tjänstens start är omgående med hänsyn tagen till uppsägningstid. Ansökningarna behandlas löpande så ansök gärna redan idag. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Berggren eller Niklas N Ekeblad, 031-510031.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Supply chain manager, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://soderco.se/
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Forbo Flooring Systems är en global aktör på golvmarknaden och erbjuder golvbeläggningar av framförallt linoleum, vinyl och textil. Företaget ingår i den schweiziska Forbo-koncernen och har filialer i 36 länder. I Göteborg ligger Forbo Flooring Systems nordiska huvudkontor. Här ligger också en av våra distributionsdepåer där golvläggare kan komma och hämta varor. I hela byggnaden är vi ca 50 anställda. Läs gärna mer om oss på www.forbo.se.