Area Sales Manager till EPLAN Software & Service AB, Göteborg

Area Sales Manager till EPLAN Software & Service AB, Göteborg

Kan du skapa resultat genom långsiktig strategisk försäljningsinsats? Vill du arbeta med avancerade produkter/lösningar med stor tillväxtpotential? Då kanske du är vår nästa Area Sales Manager.
EPLAN är ett systerbolag till Rittal som ingår i Friedhelm LOH Group och är världsledande leverantör av Computer Aided Engineering (CAE). Våra kunder spänner från små till stora företag, främst inom maskin- och automationsindustrin.

Arbetsuppgifter
Som Area Sales Manager ansvarar du för försäljningen av CAE-mjukvarulösningar för konstruktion och dokumentation inom elektroteknik, fluidteknik (hydraulik, pneumatik, etc.) och 3D-målningsdesign - inklusive licenser, konsultation och utbildning.

Du arbetar i team med vårt systerbolag RITTAL Scandinavian AB och rapporterar direkt till Country Sales Manager. Du utgår från vårt kontor i Göteborg.

Mycket av din tid tillbringar du ute hos kunderna för att förstå deras behov och kunna omvandla dessa till lösningar och affärsmöjligheter. Du bearbetar befintliga och nya kunder. Kunderna finns främst inom industrin, OEM och som slutkunder i olika segment. Som stöd och teknisk support finns Pre-sales konsult som är behjälplig med att verifiera kundens tekniska lösningar.

"Personalen är vår största och viktigaste resurs för att nå våra mål. Alla individer skall ha en tydlig målbild och förväntan. Vi skapar rätt förutsättningar för att lyckas i rollen som anställd på EPLAN och vi arbetar gemensamt för att vara den bästa versionen av oss själva."

Läs hela intervjun med Fredrik på https://career.masterhelp.se/eplan

Profil
Vi söker dig som drivs av komplex affärsförsäljning och motiveras av att arbeta i ett entreprenöriellt och lösningsorienterat företag. Tjänsten är en nyckelroll i området och för att nå framgång i rollen jobbar du proaktivt och har förmågan att kunna kombinera teknik med kommersiell strategi.

Bakgrund & personliga egenskaper
  • Du har en teknisk utbildning, gärna inom elektroteknik, maskinteknik eller automatisering
  • Du har gedigen erfarenhet av teknisk försäljning av B2B-lösningar - erfarenhet av att sälja programvarulösningar är en klar fördel
  • Du har levererat betydande och beprövade försäljningsresultat genom värdebaserad försäljning
  • Du är strukturerad och analytisk i din strategi för planering, uppföljning och segmentering
  • Du talar och skriver svenska och engelska

EPLAN erbjuder
Du blir del av ett marknadsledande, stabilt internationellt företag med en dynamisk organisation, där professionalism och flexibilitet är nyckelord i alla roller. Du erbjuds ett jobb med attraktiva löne- och anställningsvillkor, där du har en stor möjlighet att påverka din egen vardag och framtida utveckling.

Kontakt
Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Säljpoolens Rekryteringskonsult, Dan Andersson: 070-812 88 88. För mer information om Eplan, besök gärna www.eplan.se.

Matchar du vår kravprofil ser vi gärna din ansökan snarast. Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 28 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I enlighet med vårt motto "EPLAN - Efficient Engineering" erbjuder vi innovativa lösningar för olika konstruktionsdiscipliner och för industrin. Till vårt utbud hör även kvalificerade konsulttjänster för individuell anpassning och integrering av företagssystem. Företaget ingår i Friedhelm Loh Group, en framgångsrik international koncern med 18 produktionsenheter, 80 dotterbolag och mer än 11.500 anställda världen över. För mer information besök gärna www.eplan.se

Sökord: försäljare, försäljning, försäljningsingenjör, sales, sales engineer, utesäljare, fältsäljare distriktsäljare,