Glen Dimplex Nordic söker en Key Account Manager till västra distriktet Göteborg med omnejd

Glen Dimplex Nordic söker en Key Account Manager till västra distriktet Göteborg med omnejdGlen Dimplex Nordic, del av Glen Dimplex Group söker en driven och engagerad Key Account Manager till västra distriktet Göteborg med omnejd

Glen Dimplex Nordic är en del av Glen Dimplex Group; en av världens ledande tillverkare och leverantörer av värmeprodukter, ventilation, hushållsapparater och kylutrustning för industri och hushåll. Gruppen omsätter 2 miljarder euro per år och har 8000 anställda i mer än 30 produktions- och försäljningsföretag i 17 länder.

Glen Dimplex Nordic är en del av divisionen Heating and Ventilation med Nordisk huvudkontor i Norge och omsätter 200 milljoner kr per år. Övriga Nordiska kontor finns i Oslo, Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. Företaget har totalt 33 anställda. Produkterna marknadsförs och säljs under kända varumärken som Nobö och Dimplex över hela världen. Den Nordiska organisationen hanterar försäljning, support, marknadsföring samt finans och logistik. Produktion sker i koncernens fabriker på Irland.

I rollen som KAM på Glen Dimplex kommer du att i första hand att bearbeta Installatörer, Grossister och slutkunder såsom exempelvis husbyggare. Fördelningen är en mix av både befintliga och nya kunder. Du bor inom distriktet företrädesvis i Göteborgsområdet och rapporterar direkt till vår Country Manager.

För att lyckas vill vi att du har dokumenterad bakgrund inom försäljning till våra målgrupper samt stor förståelse för komplexa lösningar inom elektrisk värme och ventilation. Då säljprocessen i många fall kan vara längre så ska rätt person kunna bygga och utveckla relationerna med våra kunder på lång sikt. Viktiga egenskaper i sammanhanget är att man måste vara uthållig, självgående samt vara lösnings-och resultatorienterad. Din arbetsstil skall präglas av hög frekvens och kvalitet i säljmötet som i vårt värld är inriktat mer på lösningen Glen Dimplex kan erbjuda snarare än produkten.

Du skall vara van vid att planera din arbetstid och arbeta självständigt framåtriktat. Detta för att vara påläst och förberedd inför dina kundmöten för maximal effektivitet både för dig och för kunden. Du är positiv och resultatorienterad i din personlighet och alltid angelägen av att nå dina mål och vet vad som krävs för att nå dom. Du är flytande i Svenska och engelska i tal och skrift och har givetvis körkort och kan resa i tjänsten.

Vi erbjuder ett spännande arbete i en bransch som är expansiv och dynamisk. Du dokumenterar ditt arbete i vårt CRM system Super Office. Ditt arbete skall präglas av fältarbete och möten med kunder. Fast marknadsmässig lön och tjänstebil samt de verktyg som behövs i ditt arbete erbjuds till rätt person.

Glen Dimplex befinner sig i en spännande fas där vi förbereder oss för en ständigt föränderlig marknad. Vi har redan tagit många steg från de «traditionella» försäljningsmetoderna i branschen och har ett ständigt nytänk på hur vi blir en ännu viktigare samarbetspartner för vår kunder. Framtiden är elektrisk och vårt mål är att leverera smarta värme- och ventilationslösningar anpassade till den Nordiska marknaden. Läs mer på: glendimplex.se

Ansöker gör du snarast då vi intervjuar löpande. Vår målsättning är att ha denna process klar snarast.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Harry Rubino i denna rekrytering på 0733-763930.

lkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars 2020 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rubino Rekrytering erbjuder både företag och organisationer ett lösningsorienterat arbetssätt med partnerskap i fokus sedan 2003. Det viktiga utgångspunkten i vårt partnerskap är att vi har ett gemensamt mål och att rekrytera medarbetare som gör skillnad på sista raden. Oavsett om det är Säljare, Key Account Managers, Säljchefer eller nyckelpersoner i administrativa roller. Vi rekryterar i första hand Stockholm men även i andra delar av Sverige.