Processpecialist Kund och Kredit till Ramirent AB, Göteborg

Processpecialist Kund och Kredit till Ramirent AB, Göteborg

Nu söker vi på Meritmind för Ramirents räkning dig som Processpecialist. Du kommer att stötta verksamheten i frågor inom kund och kredit i rollen som Processpecialist. På Ramirent har man analyserat och ringat in sin roll. Man ska driva byggbranschen framåt, mot ett hållbart, lönsamt och mer effektivt byggande. Vi hoppas att det är just du som vill utvecklas tillsammans med Ramirent!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Det huvudsakliga syftet är att arbeta med bolagets processer kring kund- & kredithantering och därigenom identifiera och minimera risker för kunder och kundfordringar. I denna roll ger du service till företagets interna och externa intressenter i ekonomiska frågor rörande kunder.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med:
 • Teambaserat arbete med kredithantering
 • Följa upp ej betalda fakturor med kund och verksamhet
 • Granska kundreskontran och identifiera risker
 • Säkerställa att flöden av fakturor följer processer uppsatta mot inkassobolaget
 • Följa uppsatta riktlinjer kring konkurser och rekonstruktioner
 • Stödja verksamheten i kund och kreditfrågor via mail och telefon
 • Delaktig i arbete med att förbättra processerna för kredithanteringen
 • Delaktig i ekonomiorganisationens förbättringsarbeten i övrigt
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med högskoleutbildning och 1-3 års relevant yrkeserfarenhet. Därtill ska du ha goda förståelser i Microsoft Office och har erfarenhet från olika affärssystem. Du ska kunna uttrycka dig obehindrat i tal såsom i skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är noggrann och strukturerad och som vågar ta tag i arbetsuppgifter. Du har en god samarbetsförmåga, har kunden i fokus samtidigt som du har en förmåga att analysera och bedöma risker. Du är rak och tydlig i din kommunikation.

Vad kan Ramirent erbjuda dig?

På Ramirent är våra värderingar "Smooth Service with a Smile". Detta gör Ramirent till en arbetsplats präglad av entusiasm, en trevlig stämning och god laganda. Ramirent är också ett starkt utvecklingsorienterat företag som värderar sina medarbetare högt. Därmed månar vi också om våra medarbetares kompetensutveckling. När du arbetar hos oss utvecklas du med företaget; dina insatser och initiativ uppmärksammas tillsammans med dina ambitioner att utvecklas inom verksamheten.

Omfattning:

Tjänsten är en tillsvidareanställning, där kunden tillämpar provanställning om 6 månader. Placeringsort är Göteborg, på Ramirents kontor i Västra Frölunda. Tjänsten är på heltid.

För mer information är du välkommen att kontakta kandidatansvariga Jenny Österberg jenny.osterberg@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: processpecialist, kredithantering, ekonomiassistent, kredit, bank, inkassohandläggare
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)