Senior Accountant till RES Renewable Norden, Göteborg

Senior Accountant till RES Renewable Norden, Göteborg

Vi drivs av vår vision - att skapa en framtid där alla har tillgång till prisvärd koldioxidfri energi. Som Senior Accountant hos oss får du möjlighet att jobba med redovisningsfrågor i en expansiv och internationell miljö samtidigt som du hjälper till att forma framtida energilösningar.

Intresset för och efterfrågan på förnybar energi ökar alltmer och RES befinner sig på en spännande tillväxtresa med nya teknologier och affärsmöjligheter. Bolaget expanderar kraftigt inom flera olika verksamhetsområden vilket i sin tur medför många nya frågeställningar inom ekonomiområdet.

Som Senior Accountant ges du möjlighet att arbeta självständigt med redovisning och bokslutsarbete i en internationell miljö i ett team om tre personer som leds av Head of Accounting and Reporting. Rollen innebär arbete internt inom RES Norden och även ett tätt samarbete med EMEA och Group Finance i UK. Kontoret finns i fina lokaler vid Lilla Bommen i Göteborg, en hybrid arbetsplats.

Dina arbetsuppgifter
  • Arbeta med löpande bokföring, avstämningar och utredningar
  • Upprätta månadsbokslut och årsbokslut för RES AB samt dotterbolag
  • Upprätta moms- och skattedeklarationer samt årsredovisningar
  • Operativt ansvarig för tidrapporteringsprocessen
  • Betalningar
  • Super-user i ekonomisystemet, samt medverka och ha en nyckelroll i införandet av ett nytt koncerngemensamt ekonomisystem
  • Medverka i förbättringsprojekt i de finansiella processerna
Om dig
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och ca 5 års erfarenhet inom redovisning med kompetens inom K3 och gärna kännedom om IFRS. Positivt är om du som söker har ett starkt intresse för affärssystem och systemutvecklingsfrågor och har du erfarenhet av redovisning i Norge är det ett plus. Svenska språket behärskar du i både i tal och i skrift.

Som person har du förmågan att se helheten och tycker om att arbeta verksamhetsnära. Du värdesätter teamwork och att få vara med och bidra inom RES i Norden där det är mycket på gång i en föränderlig miljö ser du bara som positivt.

Din ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen? Då ser vi fram emot din ansökan! I den här rekryteringen samarbetar RES Renewable Norden AB med Jerrie och har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735-405262 eller LinkedIN. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, men som senast den 12 december.

Lite mer om RES
En av RES:s styrkor är den stora mångfalden av medarbetare inom vår verksamhet. Vi uppmuntrar skillnader och utnyttjar fördelarna med alternativt tänkande och förhållningssätt, vilket leder till uppfinningsrikedom, innovation och personlig utveckling. RES kultur drivs av fyra värderingar som är vägledande för medarbetarna: Passion, Accountability, Collaboration och Excellence. Kika gärna in på filmen för en kortare presentation om bolaget.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 12 dec 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

RES är ledande inom utveckling av förnybar energi och energilagring med 40 års erfarenhet av projekten från grunden. RES utvecklar projekt på land och till havs med vindkraft, solceller, energilagring, transmission och distribution runt om i hela världen. RES sysselsätter mer än 2500 personer och är aktiv i tio länder.