Kvalificerad Redovisningsekonom Asset Management till RES Group, Göteborg

Kvalificerad Redovisningsekonom Asset Management till RES Group, Göteborg

Under det senaste året har RES Norden expanderat kraftigt och vi har anställt flera nya kollegor inom alla verksamhetsområden. Vi har sålt ett flertal av våra egenutvecklade projekt och är på väg in i en spännande fas med både byggnation och uppstart av flera nya Asset Management-uppdrag. Vill du ta nästa steg tillsammans med oss? Nu har du chans att komma in i en roll som kvalificerad redovisningsekonom hos oss på RES Norden, ett av världens ledande företag inom förnybar energi. Vi växer inom Asset Management som förvaltar vindkraftparker på uppdrag av kund och behöver dig som älskar att skapa ordning och reda och som vill jobba tillsammans med ett gäng drivna och kompetenta kollegor.

Om tjänsten
Rollen innebär att självständigt hantera den ekonomiska förvaltningen av en kundportfölj med vindkraftparker. Varje vindkraftspark som utvecklas och byggs ligger i ett eget bolag. Våra kunder är främst utländska fonder vilket gör att vi har mycket internationella kontakter. Rollen har ett nära samarbete med Asset Management-teamet som sköter den tekniska och operationella förvaltningen av vindkraftsparkerna.

Dina ansvarsområden:
  • Löpande redovisning
  • Upprätta bokslut, konsolidering och ägarrapportering
  • Kvalificerade momsfrågor
  • Säkringsredovisning och valutahantering
  • Årsredovisningar och deklarationer
  • Kontakt med bolagens revisorer
  • Bolagsformalia och avtalshantering
  • Kontinuerligt förbättringsarbete av system, processer och rapporter
Vi söker dig som
Är affärsorienterad, har förståelse för kundens affär och med ett tydligt fokus att leverera enligt överenskommelse. Som person är du driven och ansvarstagande och tycker om att sätta rutiner och processer på plats. Du besitter en förmåga att kunna initiera och slutföra olika typer av projekt och aktiviteter som krävs för den finansiella hanteringen av uppdragen.

Du kommer att ha många internationella kontaktytor så stor vikt läggs vid att du är kommunikativ och har mycket goda kunskaper i engelska då du är RES kontaktperson mot kunden för den löpande ekonomiska förvaltningen. Likaså att du är en person som trivs att jobba i team då det är mycket samarbete med övriga delar av organisationen, både lokalt och globalt.

Du har en högskoleutbildning inom Ekonomi och minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning. Vana att arbeta med K3-regelverket samt koncernredovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att självständigt hanterat kunduppdrag, inom liknande verksamhet eller från fastighetsbranschen. Gärna erfarenhet av Business world/Agresso samt mycket goda kunskaper i Office- paketet.

Vad vi erbjuder dig
Som anställd på ett av världens ledande företag inom förnybar energi kommer du att få erfarenhet från branschens framkant och får se projekt från idé till genomförande. Framförallt kommer du att bidra till människors sätt att tänka om energi över hela världen. Att arbeta för RES handlar om mer än att bara ha ett intressant jobb.

Ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen är du välkommen att söka via www.jerrie.se. Vi arbetar löpande med intervjuer så ansök gärna snarast. Vid frågor kontakta gärna Pierre Sander på 0763-413 411.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 12 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

RES Norden ingår i den UK-baserade internationella koncernen RES-Renewable Energy System Ltd, och har verksamhet i Sverige och Norge. Vi arbetar med att utveckla vindkraftsprojekt som vi säljer, bygger och förvaltar åt våra kunder. Vi är ca 25 anställda med huvudkontor i Göteborg, men är utspridda på ett antal platser i både Sverige och Norge. Under det senaste året har RES Norden expanderat kraftigt och vi har sålt ett flertal av våra egenutvecklade projekt och är nu i en spännande fas med både byggnation och uppstart av flera nya Asset Management-uppdrag (uppdrag där vi förvaltar vindkraftsparker år våra kunder). Vi har under året anställt flera nya kollegor inom alla verksamhetsområden, men behöver bli ännu fler!