Om arbetsplatsen
REMONDIS-koncernen är ett av världens största företag inom återvinning, vatten och industritjänster med 38 000 anställda och verksamheter i Europa, Afrika, Asien och Australien. REMONDIS erbjuder helhetslösningar inom återvinning och skräddarsyr tjänster efter varje kunds behov - oavsett om det handlar om mindre företag eller en stor industrikoncern. REMONDIS svenska återvinningsverksamhet erbjuder kundspecifika tjänster och arbetar tillsammans företag, privatpersoner och offentliga organisationer för att de ska få ut så mycket som möjligt av sina resurser. I Sverige är vi ca 600 anställda och omsätter 2 miljarder kronor. Med nära 30 anläggningar finns vi över hela landet. Tillsammans jobbar vi för en hållbar framtid.

Arbetsuppgifter
På vår anläggning i Hisings Backa tar vi emot och sorterar olika avfallsfraktioner innan de fraktas vidare till slutmottagare för återvinning. Som Platschef har du det övergripande ansvaret för driften av anläggningen, både strategiskt och operativt. Tillsammans med ditt team om ett tiotal medarbetare driver du verksamheten med fokus på utveckling av processer och flöden för hållbara arbetssätt och resultat, i enlighet med REMONDIS syn på avfall som en värdefull resurs. Du får mycket frihet under ansvar med utgångspunkt i våra värderingar öppenhet, delaktighet, flexibilitet, ansvar och hållbarhet. Den lokala verksamhetens inflytande är stort och vi har en långsiktighet i allt vi gör. I rollen som Platschef rapporterar du till Distriktschef och är en del av distriktets ledningsgrupp. Rollen innefattar bl.a.: * Personalansvar * Miljö- och arbetsmiljöansvar * Resultat- och budgetansvar för drift- och underhållskostnader för maskiner och fastigheter. * Att säkra optimerade processer/materialflöden i den dagliga driften. * Produktions- och flödesplanering, på kort och lång sikt. * Planering av förebyggande och felavhjälpande underhåll av fastighet och utrustning. Med ett mål om noll olyckor i verksamheten jobbar vi för att ständigt förbättra våra processer och arbetssätt inom Hälsa & Säkerhet. I rollen som Platschef säkerställer du efterlevnad av våra säkerhetsrutiner och implementation av nya initiativ för att våra medarbetare ska arbeta säkert.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är affärsmässig, duktig på att driva saker framåt och har förmågan att motivera och få med dig personalen. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har jobbat i en liknande roll tidigare och att du har: * Tidigare erfarenhet av personalansvar * Erfarenhet från produktions-/förädlingsprocesser och maskinellt underhåll * God ekonomisk förståelse och van att rapportera i affärssystem * En teknisk och/eller ekonomisk examen * Goda kommunikation i svenska och engelska * B-körkort är ett krav Har du tidigare erfarenhet från återvinningsbranschen så är detta meriterande. Som ledare är du kommunikativ och lyhörd. Du är ansvarstagande och tar ett helhetsgrepp om anläggningen och utvecklingen av verksamheten. Du är bekväm med att fatta beslut och driva igenom förändringar, och förstår vikten av att engagera medarbetarna i detta arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt för oss att du delar våra värderingar.

Övrigt
Vi tillämpar löpande urval, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via e-mail. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Anders Gustafsson
Telefon 070-304 11 95
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (13 dagar kvar)