Ekonomichef till Räddningsmissionen

Ekonomichef till Räddningsmissionen

Är du en självgående och engagerad Ekonomichef som gillar att skapa struktur och driva förändring? Vill du utvecklas och växa i en organisation som bidrar till att skapa en stad som håller ihop och där ingen människa lämnas utanför. Räddningsmissionen är en organisation på kristen grund som varje dag arbetar med visionen: "ett värdigt liv för alla". Som Ekonomichef på Räddningsmissionen kommer du att få en nyckelroll i organisationen. Du får det övergripande ansvaret att leda och utveckla ekonomiarbetet.

Räddningsmissionen är en spännande organisation i skärningspunkten mellan kyrka, kommunen och näringslivet. Vi har en komplex intäktsstruktur där vi kan sägas bestå av två delar: den ena är verksamheter som finansieras av insamlade medel, bidrag och projektmedel medan den andra är verksamheter som finansieras av det offentliga i upphandlade avtal.

Som ekonomichef kommer du att att leda strategiska ekonomiska processer såsom budget och prognoser. Du sitter i organisationens ledningsgrupp och förbereder underlag tillsammans med direktor inför ledningsgrupp och styrelsemöten. Du är också personalansvarig för 2-4 medarbetare och ansvarar för att leda och fördela arbetet kopplat till ekonomi- och lönefunktionen. För att trivas i tjänsten som Ekonomichef bör du vara en kommunikativ och strukturerad person. Du är analytisk, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen. En stor del av rollen är att arbeta med processförbättringar och effektiviseringar, där rutiner och ansvarsområden ständigt ses över för att säkerställa det mest effektiva arbetssättet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen som Ekonomichef på Räddningsmissionen är bred och det ingår många spännande arbetsuppgifter i tjänsten.
  • Månads- och årsbokslut
  • Likviditetsuppföljning, analys och budget
  • Lönsamhetskalkyler
  • Ansvarig för projektbudget samt projektuppföljning
  • Utveckling av rutiner & processer
  • Ansvarig för organisationens redovisning
  • Ansvar för avtal och försäkringar
Din profil:

Din personlighet är en framgångsfaktor. Du är en ansvarstagande person som brinner för ditt arbete, och som är van att arbeta operativt och kavla upp ärmarna när det behövs. Du är pedagogisk, har lätt för att kommunicera över gränserna och har ett stort intresse för verksamheten. Du har en förmåga att växla mellan långsiktig strategisk verksamhetsplanering och snabba förändringar i det korta perspektivet samt förmågan att hålla samman och leda en ekonomisk helhet utifrån organisationens skilda delar.

Du är en strukturerad och analytisk person som drivs att skapa ordning och struktur i en utvecklingsbenägen organisation. Vidare trivs du med att ta egna initiativ och fatta beslut. Du räds inte att delegera och du har en ödmjuk och entusiasmerande personlighet. Vi ser att du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du är tydlig i din kommunikation, såväl till medarbetare som till chefer och ledningsgruppen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som person inger du förtroende och trygghet. Ditt ledarskap präglas av ett stort engagemang och du har ett tydligt förbättrings- och utvecklingsfokus. Du måste också trivas att jobba i en dynamisk organisation som utvecklas utifrån samhällets behov och som ofta både växer och minskar samtidigt inom olika verksamhetsdelar. Det är meriterande med erfarenhet från företag inom välfärdssektorn och/eller organisationer inom kyrka och civilsamhälle.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Räddningsmissionen med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 apr 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, att alla människor har rätt till ett värdigt liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 110 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 27 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!