Talent & Employer Branding Specialist till Proffs Kommunikation

Talent & Employer Branding Specialist till Proffs Kommunikation

Det är på uppdrag av Proffs Kommunikation som vi på Wise Professionals letar efter dig som arbetat med Employer Branding och är en duktig projektledare. Du erbjuds ett uppdrag som Talent & Employer Branding Specialist där du ska utveckla rutiner och processer inom främst employer branding men även rekrytering. Allt för att bolaget i framtiden själva ska kunna attrahera och rekrytera de bästa talangerna i deras bransch. Det här är ett konsultuppdrag på ca 50%, via oss på Wise Professionals med start så snart som möjligt.

Du erbjuds
När du kliver på uppdraget hos Proffs Kommunikation får du ett arbete med stor frihet med stor möjlighet att påverka. Du kommer vara den interna specialisten inom attraktion och rekrytering och kommer agera projektledare och driva utvecklingen av rutiner, processer och aktiviteter inom området. Proffs Kommunikation är idag ca 25 affärs- och säljdrivna personer med höga ambitioner och där alla har bra musiksmak. Dessutom har de högt tempo, mycket humor och kontor med utsikt över bland annat Älvsborgsbron och Dubais skyskrapor.

Ditt uppdrag
Det är ett utmanande uppdrag då det är du som påverkar vad slutresultatet blir och att det inte finns en självklar väg dit. Som konsult är ditt mål är att efter din tid på bolaget har du skapat kvalitativa och enkla rutiner, så att bolaget själva ska kunna attrahera sina nya kollegor.

Därför kommer du driva utvecklingen av deras employer branding arbete och sätta en plan framåt. Det innebär att skapa kreativa koncept till att genomföra aktiviteter och utveckla onboarding-processen och sociala kanaler. Vidare innebär det att du under din tid på bolaget ska analysera och definiera bolagets kultur, för att på så sätt utforma och utveckla deras framtida arbete. Det kanske kommer innebära att sätta en plan för var, när och hur bolaget ska kommunicera i sociala medier och på mässor och/eller branschmingel.

Eftersom rekryteringsprocessen är en naturlig del av employer branding arbetet förväntas du se över befintliga rekryteringsrutiner och utbilda rekryterande chefer i hur de på bästa sätt kan attrahera branschens bästa säljare. Uppdraget är också att skriva och producera texter till exempelvis hemsida, annonser och annat material som ska kommuniceras ut till framtida anställda.

Din bakgrund
Det viktigaste är att du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med employer branding och är van att driva självständiga och kvalitativa rekryteringsprocesser. Därför tror vi du att du har några års erfarenhet av rekrytering som exempelvis rekryterare eller konsultchef samt varit arbetat i förbättringsprojekt kopplat till employer branding. Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet från att ta fram kreativa och attraktiva texter till exempelvis karriärsidor, annonser eller motsvarande samt känner dig bekväm med att producera skriftigt material i sociala medier.

För att trivas tror vi att du kommer från en säljdrivande organisation där affärer är i fokus och högt tempo är en del av din vardag. Eventuellt har du en högskoleexamen inom HR och/eller marknadsföring eller samlat på dig motsvarande kunskap genom arbete.

Stor del av ditt arbete kommer innebära att motivera och utbilda bolaget i hur man arbetar med attraktion och rekrytering, därför behöver du känna dig bekväm med att sälja in dina idéer för att sedan implementera dom. Du kan därför inte vara rädd för att utmana både dig själv och dina kollegor. Den tillåtande kulturen gör att bolaget tror på din initiativförmåga och projektledande drivkraft. Vi tror också du en handlingskraftig och självgående person som är trygg i dig själv och har hög servicegrad.

Om Proffs Kommunikation
Proffs Kommunikation är ett privatägt bolag som startades 2005 av vännerna Henrik Jalvin och Magnus Etteklint. Enda sedan starten har en stor vikt lagts vid att skapa en skön arbetsplats med familjär stämning och dessa värderingar har varit en bidragande faktor på vår resa mot att vara Sveriges bästa telekompartner. Vi hjälper företagare upphandla en bättre telekommunikation. Även om vi finns i västra Sverige har vi kunder över hela landet, stora som små, i alla branscher. Vi gillar att kombinera funktionsförbättring och kostnadsbesparing därför arbetar vi tillsammans med de främsta leverantörer för att kunna skräddarsy lösningar till våra kunder.

Konsultrollen hos Wise Professionals
Som uthyrd konsult via oss på Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg och att du ska trivas i din anställning. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos oss på Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Våra värdeord - Passion, Kvalitet och Tillväxt - är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Vår kultur präglas av nyfikenhet, att vara på tå och ligga i framkant - vi kallar det att vara och agera Frontline. Vi har även flera initiativ kopplat till välgörande CSR-arbeten. Under 2018 är vi bland annat guldsponsor till Team Rynkeby God Morgon som cyklar till förmån för Barncancerfonden. Vi ser det som en perfekt match med våra värderingar om hälsa och önskan om att alla barn ska få sina drömjobb i framtiden.

Wise Professionals är en rekryteringsbyrå som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om konsultrollen eller några andra frågor. Vi som arbetar med uppdraget är kandidatansvarig Stina Scheller (stina.scheller@wise.se, 076- 000 18 52) och konsultchef Anette Hartlin (anette.hartlin@wise.se, 073-521 65 04).

Vi går igenom ansökningarna löpande och kommer hålla dig uppdaterad och återkoppla till dig när vi granskat din ansökan.

Ser fram emot att läsa din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 juni (5 dagar kvar)