Säljledare till PREVEX - region Väst

Säljledare till PREVEX - region Väst

Prevex växer och söker en Säljledare till region Väst! Vill du vara med och leda och driva försäljningen i en av Sveriges största grossister inom industrisektorn?

Prevex unika kunderbjudande ger talanger och professionella användare tillgång till ett omfattande utbud av produkter och relaterade tjänster inom Bygg, Installatörer och Industrivaruhandeln.

Med kompetenta, engagerade och lyhörda medarbetare, drivs Prevex av att uppfylla sina kunders önskemål på bästa sätt. Framgången är att göra det lilla extra i varje kundmöte, oavsett om det är avtalsförhandling, butiksförsäljning, budbilsleverans eller ett vanligt telefonsamtal - vi gillar försäljning och kundvård! Vi vill gärna att våra medarbetare vidareutvecklas med oss och vi värdesätter långsiktiga relationer, både med våra medarbetare och våra kunder.

Om tjänsten

Som Säljledare hos oss på Prevex utvecklar du försäljning och ditt säljteam genom att involvera, lyssna, visa förtroende, ge utmaningar, bekräftelse och feedback. Du skapar en lång- och en kortsiktig plan som du driver med starkt affärsfokus, förståelse och uthållighet. Du fattar beslut som stödjer företagets vision och mål.

Du leder, fördelar och utvecklar det dagliga arbetet utifrån affärsplan, säkerställer att aktivitetsplaner skapas och efterföljs så att övergripande affärs- och aktivitetsmål uppnås. Du leder och coachar ditt säljteam och tillsammans utvecklar ni löpande samarbetet med butiksorganisationen och era kunder.

Tjänsten innebär personalansvar för 10 Säljare i region Väst, samt en egen säljroll för några kunder.

Du utgår ifrån ett av våra moderna kontor i Göteborg, Sisjön eller Backa och samarbetar med övriga Säljledare och Försäljningschef.

Ansvar och Arbetsbeskrivning i korthet:
 • Personalansvar för 10 säljare i region Väst.
 • Attrahera, rekrytera, utveckla, träna och coacha nya utesäljare.
 • Strukturera säljarbetet i regionen, samt bistå och stötta säljteamet med offerering och prissättning.
 • Inspirera, informera och kommunicera ledningens målsättning och affärsstrategier.
 • Resultatansvarig för din region och ansvar för dina Säljares utveckling.
 • Leda, stötta, motivera och följa upp Säljare och kundernas utveckling i region Väst, bland annat genom samåkning och gemensamma kundmöten.
 • Proaktivt arbeta för lönsamma affärer, samtidigt som Prevex fortsätter att ta marknadsandelar.
 • Att tillsammans med övriga Säljledare och Försäljningschefen se till att skapa förutsättningar för köptrogna kunder.
 • Bidra till att skapa ett starkt och motiverat lag, med Säljare som trivs tillsammans och delger nya insikter, produktnyheter och säljtips.
VI ERBJUDER DIG
 • Ett attraktivt anställningspaket och en nyckelroll i vår proaktiva säljorganisation.
 • Personlig utveckling i en stabil koncern - Prevex är ett bolag inom Ahlsells koncern.
 • En kompetenspräglad, fartfylld, kul och utvecklande arbetsmiljö.
 • Möjlighet till att coacha framgångsrika Säljare till ett starkt säljteam.
 • En säljkultur där medarbetare bryr sig och hjälper varandra till framgång.
 • En arbetsmiljö som präglas av gemenskap och känslan av att tillhöra en familj - Det är viktigt att trivas och ha roligt på jobbet.
OM DIG - ERFARENHETER & EGENSKAPER
Du drivs av att se människor växa och har även ett eget starkt driv. Du delar vår filosofi om att medarbetare som trivs på sin arbetsplats, skapar nöjda kunder och är en förutsättning för att nå mål och framgång.

Du är handlingskraftig och jobbar effektivt. Ditt förtroendeingivande sätt gör att du snabbt förstår medarbetarens såväl som kundernas utmaningar.

Du precis som vi värdesätter långsiktiga medarbetar- och kundrelationer och är bekväm i att skapa resultat via andra.

Krav i korthet:
 • Minst fem års försäljningserfarenhet från B2B inom bygg- och industrisektorn och förståelse kring grossistverksamhetens affärslogik.
 • Ett par års erfarenhet av ledarskap, med fokus på att vara coachande, inspirerande, kommunikativ, tydlig och en lagspelande ledare.
 • Konsultativ i behovsinventering och att driva team och försäljning strukturerat framåt.
 • Handlingskraftig och effektiv med god ekonomisk förståelse.
 • Resultatinriktad - Modig och agerar genom konsultativa frågor.
 • Förtroendeingivande och förstår snabbt medarbetares och kunders utmaningar.
För att lyckas i rollen som Säljledare på Prevex tror vi att du kommer från byggbranschen. Vi strävar också efter att vara modiga, så kommer du från angränsande bransch och känner igen dig i annonsen, ansök gärna!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 34-36. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen. Varmt välkommen!

Om prevex
Prevex är en av Sveriges största järnhandel i Norden på el- och luftmaskiner, samt specialister inom skydd och säkerhet. Prevex vänder sig till företag inom Bygg, Installatörer och Industrier, med inriktningar som låsverkstad, maskinservice samt utbildning inom säkerhet och arbetsmiljöfrämjande produkter och tjänster.

Prevex grundades 1991 och har huvudkontor och två butiker i Göteborg, samt i Malmö, Helsingborg, Halmstad och i Skövde.

För Prevex är det viktigt med kvalitetssamarbeten mot kund och att man har en personlig kontakt med den partner man arbetar med. Prevex jobbar med personlig service där grundvärderingarna handlar om att ha en god harmoni med sina kunder.

Sökord: #prevex #salesonly #säljtjänst #säljledare #försäljningschef #bygg #industrigrossist #proffshandel #proffsbygg #järnhandel #bygghandel #säljchef #KAM #keyaccountmanager #ledare #futureofsales #sales
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Försäljningschef, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (27 dagar kvar)