Automationsingenjör till Preem i Göteborg - Preem

Automationsingenjör till Preem i Göteborg - Preem

Preemraff är inne i ett expansivt läge och har planer på att bli helt gröna till 2045. De har många projekt på gång under de kommande åren och behöver stärka upp med ytterligare en Automationsingenjör. Vill du vara med på fantastiskt rolig resa på ett av världens mest moderna och miljövänliga raffinaderier?

Jobba för framtiden redan idag
I rollen som Automationsingenjör kommer du att arbeta med en bredd av olika uppgifter som programmering, systemutveckling och uppgradering, underhåll och drift av styrsystem, felsökning, konfigurera upp och designa nätverk, samt delta och driva olika projekt. Du har många täta kontaktytor, där du behöver stödja, svara på frågor och beskriva funktioner för de olika avdelningarna för att systemen ska bli robusta. Detta ställer krav på väldigt god kunskap och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, att du är tekniskt bevandrad och har ett intresse att hela tiden lära dig mer.

Ditt team består av 15 medarbetare med liknande bakgrund, fördelade på både Göteborg och Lysekils raffinaderi. Du rapporterar till Automationschefen.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, förlagd till dagtid. Du kommer att vara stationerad på Preems raffinaderi i Göteborg.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker en ingenjör inom automation/PLC med minst 5 års arbetslivserfarenhet från processindustrin. Det är krav på väldigt goda kunskaper och erfarenhet av ABB 800xA. Det är meriterande om du har erfarenhet av fältinstrument och mätteknik. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förkommer i det dagliga arbetet, samt B-körkort.

Som person är du självgående, kommunikativ och nyfiken, du kan och vågar fatta beslut. I rollen har man många olika kontaktytor med drift, produktionsingenjörer och kontrollrum, projekt och processtyrningsavdelningen, samt instrument och underhåll, vilket innebär att du behöver ha lätt för att bygga goda relationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
I den här rekryteringen samarbetar vi med Boxhill Recruitment. Är du intresserad av att veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Gabriella Mjölnevik på telefon 070 - 210 67 00. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 31 januari 2020.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner. Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi samarbetar med medflyttarservice som erbjuder hjälp att hitta sysselsättningsmöjligheter för din partner. För mer information se www.medflyttarservice.se.

Om Preem
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner i Sverige och Norge. En övervägande del av vår produktion, närmare 80 procent, exporteras till den internationella marknaden, främst till nordvästra Europa. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 500 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2018 var Preems omsättning 92 miljarder SEK.

På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Boxhill AB
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (11 dagar kvar)