Utvecklingsingenjör som vill rädda världen sökes! (Embedded software development)

Utvecklingsingenjör som vill rädda världen sökes! (Embedded software development)

Mot Nollutsläpp! På PowerCell tillverkar vi bränsleceller som ger el utan andra utsläpp än värme och vatten. PowerCell har påbörjat förflyttningen från att vara ett teknik- och utvecklingsorienterat uppstartsbolag, till att bli ett innovativt kommersiellt spjutspetsbolag. Vi behöver bli fler för att ta hand om kunder över hela världen som vill byta till förnybara energikällor och bidra till en bättre miljö och en hållbar framtid. Powercell är noterat vid Nasdaq First North och våra kunder finns i över hela världen.

Utvecklingsingenjör som vill rädda världen sökes!

(Embedded SW development)

Som utvecklingsingenjör du kommer att ha en direkt påverkan på PowerCells världsledande bränslecellsystem inom flera olika applikationsområden. Du kommer att vara en del av den multifunktionella systemutvecklingsgruppen med kollegor med varierande bakgrund och kompetens. Du kommer att utveckla programvara till styrning av våra bränslecellsystem och processer relaterade till systemtestning. I samarbete med labb- och testpersonal bidrar du till att systemtestning utförs på ett effektivt sätt.

Din Bakgrund

Du har minst en kandidatexamen i t.ex mekatronik/elektronik alternativt processingenjör med mjukvarukunskap. Du kan vara nyutexaminerad men har helst ett par års erfarenhet från relevant verksamhet.

Din erfarenhet

Du har erfarenhet av Simulink, Matlab eller Labview och C++/C. Har du även erfarenhet från programmering av fysiska processer och erfarenhet från energi-, process- eller fordonsindustrin är det meriterande.

Dina egenskaper

Vi tror att du är en praktiskt lagd person som har lätt för att samarbeta, men klarar även av att arbeta självständigt. Du hittar nya lösningar på problem och ser till att saker händer och blir gjorda. PowerCell är ett bolag under stark utveckling och därför behöver du vara beredd på att arbetsuppgifter och fokus kan skifta snabbt. Det ställer krav på en god kommunikationsförmåga då du kommer att ha många kontaktytor internt.

På PowerCell möts du av kompetenta, engagerade och välkomnande kollegor som tillsammans jobbar för att göra världen fossiloberoende. Vi tror på våra produkter och lösningar och tillsammans skapar vi förutsättningar för en värld utan skadliga utsläpp. Vi har kollektivavtal, tjänstepension, korta beslutsvägar och roligt på jobbet, för att nämna några positiva saker med att jobba hos oss.

Ansökan

Du söker tjänsten via careers.powercell.se

Tycker du att det låter som ett jobb för dig? Sök redan idag, vi går igenom ansökningarna löpande.

I den här rekryteringen har vi valt annonsvägar och kanaler. Vi tackar därför vänligen nej till vidare kontakt med rekryterings- och bemanningsföretag.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 nov 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PowerCell is persistency. Whether developing new features or improved products, the PowerCell employees support solutions that go beyond the conventional to ensure that customers benefit from ingenious fuel cell technology.