Redovisningsansvarig/Financial Controller som vill rädda världen sökes!

Redovisningsansvarig/Financial Controller som vill rädda världen sökes!

Mot nollutsläpp! På PowerCell utvecklar och tillverkar vi bränsleceller som ger el utan andra utsläpp än värme och vatten. Vi har påbörjat förflyttningen från att vara ett teknik- och utvecklingsorienterat uppstartsbolag, till att bli ett innovativt kommersiellt spjutspetsbolag. Vi behöver bli fler för att ta hand om kunder över hela världen som vill byta till förnybara energikällor och bidra till en bättre miljö och en hållbar framtid. PowerCell är ett tillväxtbolag med mycket goda framtidsutsikter. Företaget är börsnoterat vid Nasdaq First North och har ca 75 anställda.

Redovisningsansvarig/Financial controller sökes

Som redovisningsansvarig/Financial Controller blir du en del av PowerCells ekonomiteam om 4 personer och rapporterar till Finance Manager. Teamet stöttar hela PowerCell med redovisning och uppföljning. PowerCell har sitt huvudkontor på Hisingen i Göteborg och dotterbolag i Tyskland och Kina.

Du kommer att ansvara för redovisning, löpande bokföring, bokslut och vara delaktig i koncernredovisning och rapportering. Även uppföljning av verksamheten, stötta med att ta fram finansiella rapporter och delaktighet i arbetet med årsredovisningar kommer att vara delar av ditt arbete. Du ansvarar för fakturering gentemot våra kunder, projektredovisning för interna såväl som kundprojekt. Vi rapporterar enligt IFRS och jobbar i affärssystemet Monitor.

Vi värdesätter om du är en lösningsfokuserad och kreativ person som kommer med förslag och är delaktig i utvecklings/förbättringsarbetet gällande företagets processer och system. Arbetet på företaget präglas av arbetsglädje och vi söker en person som bidrar till den goda stämningen.

Du är utbildad inom Ekonomi/Finance och har flera års erfarenhet av liknande roller. Du har även erfarenhet av självständigt arbete med månads- och årsbokslut, skatter, moms och gärna även lagerredovisning, produktkalkylering och tullfrågor.

Du behöver ha en god känsla för redovisningsprinciper, compliancefrågor och gilla redovisning. Har du erfarenhet av att ha jobbat i börsnoterade bolag är det meriterande.

Vi erbjuder ett varierat arbete på ett spännande tilväxt- och utvecklingsbolag.

Låter det som en spännande tjänst? Sök direkt via careers.powercell.se

Vi tillämpar löpande urval så tjänsten kan komma att bli tillsatt före sista ansökningsdag.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 feb 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PowerCell is persistency. Whether developing new features or improved products, the PowerCell employees support solutions that go beyond the conventional to ensure that customers benefit from ingenious fuel cell technology.