Redovisningsekonom till Göteborg Energi

Redovisningsekonom till Göteborg Energi

På uppdrag av Göteborg Energi öker vi nu en Redovisningsekonom med erfarenhet av månads-, delårs- och/eller årsbokslut i medelstora eller större organisationer. Denna tjänst är ett konsultuppdrag via Poolia som sträcker sig 6 månader fram med goda chanser till förlägning. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I denna roll har du övergripande ansvar för upprätthållande av god redovisningssed inom koncernen Göteborg Energi. Befattningen arbetar för att utveckla och säkerställa korrekt redovisning inom koncernen och utifrån det alltid agera i ägarens bästa intresse. Du kommer vara redovisningsansvarig för vissa bolag/staber inom organisationen och ha täta dialoger mot controlling. Man agerar också kontaktperson med externa intressenter, revisorer och myndigheter. Tjänsten är på heltid och med sedvanliga kontorstider mellan 8-17 med viss möjlighet till flex.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
  • Ansvara för kvalificerad redovisning, så som månads-, delårs, årsbokslut samt årsredovisning för legala enheter
  • Specialist i redovisningsfrågor
  • Leda arbetet under års- och delårsbokslut inom bolaget
  • Ansvara för förutsättningar gällande tidplan och process inom avdelningens ansvarsområde
Vem är du?

För denna roll ser vi att du ska ha minst fem års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter i medelstora eller större organisationer eller revisionsföretag. Du har god verksamhetskunskap samt erfarenhet av att arbeta i olika ekonomirelaterade affärs-och uppföljningssystem och är duktig i Excel. Som person är du analytisk, noggrann och ansvarskännande samt har ett processynsätt. Samtidigt är du drivande, flexibel, kommunikativ och ärlig. Det är viktigt att du har en förmåga att arbeta mot uppsatta mål och deadlines kombinerat med en förmåga att omsätta analyser till handling. Du är också en lyhörd relationsbyggare med välutvecklad kommunikativ förmåga. Du bidrar till goda samarbeten, har lätt för att arbeta självständigt och är serviceminded. Låter detta som du? Då ser vi fram emot att läsa ditt CV. Sök tjänsten redan idag.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 18 nov 2019 (5 dagar kvar)