Compliance Engineer till Plejd, Göteborg

Compliance Engineer till Plejd, Göteborg

Compliance Engineer
Safety, EMC, Radio, and Environmental

Göteborg


Brinner du för ny teknik och vill arbeta på ett innovativt företag som ligger i framkant? Plejd är en samlingsplats för passionerade teknikälskare och ingenjörer som brinner för utveckling inom mjukvara och inbyggda system.

Vi erbjuder dig en kreativ och omväxlande arbetsmiljö tillsammans med ett sammansvetsat team som älskar utmaningar och teknik. Tillsammans jobbar vi smartare genom att utveckla produkter och tjänster där vi använder den nya tekniken på rätt sätt. Du kommer att vara en del av en växande organisation med goda utvecklingsmöjligheter.

Vi söker dig som vill ha en bred roll i ett innovativt företag med fokus på att ansvara, leda och driva våra compliance frågor i tät samverkan med den övriga verksamheten.

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att äga ansvaret kring certifieringar, klassificeringar och förordningar för godkännande för våra processer och produkter. Du blir en nyckelperson som koordinerar och ger vägledning till vår utvecklingsavdelning samt gentemot de som arbetar med produktkvalitet och leverantörer.
 • Planera initiera och koordinera testprocesser internt samt hos externa testhus
 • Certifiering och kvalitetssäkring inkluderar bland annat EMC, Energidirektiv, Safety, Radiotester och IP-klassning
 • Agera som rådgivande och organiserande part tillsammans med utvecklingsingenjörer för att uppnå säkra produkter utifrån gällande standarder och riskanalyser hos varje produkt
 • Medverka och påverka designprocessen, granska produktdesigner samt skapa design-guidelines
 • Designa och exekvera testprocesser för hållbarhetsprover
 • Tillföra projektledning utav alla aspekter av en produktcertifiering från idé till marknad
 • Initiera, planera, inlämna, komplettera och leda konformitets-tester och produktsäkerhets certifieringar (tekniska filer) av slutprodukter
 • Kontaktperson ut mot klassificeringssällskap (notified bodies; Intertek, Nemko, SGS) för att erhålla konformitets-märkningar
 • Upprätta och implementera verktyg och mallar som krävs för att utföra godkännandeprocessen
 • Utveckla, utföra och granska kvalitativa tester för internt bruk
Profil
 • Du är Civilingenjör eller har relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av CE-märkningsprocessen och direktiv såsom EMC, Radio och Safety
 • Erfarenheter av mekanik, elektronik och konstruktion
 • Har god förståelse för mätteknik
 • Motiveras av tekniska problemlösningar och är lösningsorienterad som person
 • Praktiska erfarenheter av att mäta och bygga enklare testutrustning
 • Meriterande om du har arbetat i en projektstyrd verksamhet
 • Har mycket goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift
Vidare ser vi att du har en administrativ och kommunikativ förmåga samt lätt för att samarbeta med andra. För att lyckas i rollen krävs det att du är analytisk och strukturerad.

Kontakt

För frågor om tjänsten kontakta Josefine Petersson, 0702 501429 på Intenso Teknikrekrytering AB.

Ansökan

Vänligen ansök snarast då urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Plejd är ett innovativt svenskt teknikbolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Plejd är ett inhouse fullstackföretag som har prototyp-verkstad/produktion, massproduktion av elektronik och ingenjörer, utvecklare och produktionskompetens i ett hus. Under 2017 tog bolaget en stark position som en ledande aktör inom belysningsautomation inom Sverige. Vi har en ung och kreativ arbetsplats med tyngdpunkt på frihet under ansvar i vårt vardagliga jobb.

Sökord:
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 10 feb 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.