Redovisningschef till Platzer Fastigheter, Göteborg

Redovisningschef till Platzer Fastigheter, Göteborg

Vill du bidra till att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i? Vill du arbeta i ett bolag med en stark företagskultur som lever sina värderingar och där intresset för bolagets utveckling är stort bland medarbetarna?

Här är möjligheten för dig som brinner för att utveckla processer i samarbete med andra och som har ett genuint intresse för ledarskap. Nu söker vi en redovisningschef med intresse för fastigheter som vill leda och utveckla Platzers redovisningsavdelning. Du kommer ha personalansvar för sju medarbetare som arbetar med redovisning, rapportering, kundfakturering, leverantörsprocessen samt koncernredovisning och du rapporterar till CFO.

Lite mer om jobbet:
  • Leda och planera redovisningsarbetet inom gruppen med formellt personalansvar för sju medarbetare
  • Leda gruppens arbete kring månadsbokslut, kvartalsbokslut och årsbokslut - med ansvar för kvalitet och effektivitet
  • Delaktighet i arbetet med delårsrapporter till börsen och upprättande av årsredovisningen
  • Driva och initiera effektiviserings- och förändringsprojekt inom redovisningsavdelningen och utveckla rutiner och processer kring redovisning och rapportering
  • Bevakning och införande av nya redovisningsprinciper
  • Stödja teamet kring komplexa redovisningsfrågor inom exempelvis skattefrågor
  • Kontakt med bolagets revisorer.
Din bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom med minst 10 års erfarenhet inom redovisningsområdet och några år som ledare med personalansvar. Du har stark redovisningskompetens, inklusive koncernredovisning och förståelse för IFRS. Du har med fördel erfarenhet att tidigare drivit effektiviserings- och förbättringsprojekt och har du erfarenhet från fastighetsbranschen, börsbolag och av bolag i tillväxt är det meriterande.

Du är en person som gillar lagarbete och har lätt att skapa goda relationer. Du är handlingskraftig och tar stort eget ansvar. Du tycker om att stötta och utveckla andra och som ledare är du trygg och engagerad. Du har lätt för att förmedla mål och förväntningar med stort mått av tydlighet i kombination med lyhördhet. Ser du ser möjligheter och har lätt att anpassa dig till nya förutsättningar kommer du att trivas på jobbet.

Bra att veta

På Platzer jobbar vi med frihet under ansvar - det innebär att du planerar och kan påverka din vardag på jobbet men också att du vågar ta beslut och att du tror på dig själv, för det kommer vi göra!

Annat som styr oss i vår vardag är öppenhet - vi delar gärna med oss - såväl i jobbet som av oss själva. Långsiktig utveckling - vi tror på det vi gör - vi är med och utvecklar Göteborg idag och i framtiden.

Vi utgår från vårt kontor i Gullbergsvass/Lilla bommen med fri utsikt över älven och bygget av Hisingsbron. Vi har ett kontor där du väljer var och hur du jobbar utifrån vad du behöver i ditt jobb. Hos oss finns utrymme för såväl fokus & avskildhet som rörelse & möten.

Lite mer om oss som jobbar här

Vi är idag nästan 85 personer på Platzer med olika bakgrund, erfarenhet och kompetens. Gemensamt har vi en stark drivkraft att vara med och utveckla vår stad - Göteborg - och medan vi gör det har vi oftast rätt kul.

Sist men inte minst, om du känner igen dig så tveka inte, utan sök jobbet och ta chansen att ha en nyckelroll i ett bolag där vi tror att det är människor som skapar resultaten tillsammans!

Vi ser fram mot din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Platzer med Jerrie och har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735-405262. Du söker tjänsten här. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 23 februari.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Platzer är ett av Göteborgs största och ledande fastighetsbolag inom kommersiella fastigheter, främst kontor. Vi är med stolthet med och skapar, bevarar och lyfter Göteborgs bästa platser. Vi äger och utvecklar 70 fastigheter med en total yta om cirka 830 000 kvm till ett värde om cirka 20 mdkr.

Vi ska göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i - vill du hänga med oss på den resan?