Controllerchef till Platzer, Göteborg

Controllerchef till Platzer, Göteborg

Vi ska göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i - vill du hänga med oss på resan?

Vi söker en controllerchef med stort intresse för fastigheter som vill anta utmaningen att leda och utveckla Platzers controllerfunktion. Du kommer ha personalansvar för tre controllers och rapportera till CFO.

I din roll som controllerchef kommer du, tillsammans med övriga controllers, att fungera som stöd till VD, CFO, ledningsgrupp och verksamheten vad gäller analyser, budget och prognos. Du ansvarar för den interna uppföljningen och den övergripande analysen av Platzer. Du bidrar med och utvecklar ekonomistyrningen samt skapar struktur i takt med att bolaget växer.

Dina ansvarsområden
  • Ansvara för att leda och utveckla bolagets controlleravdelning
  • Operativt ansvara för bolagets budget- och prognosprocess
  • Ansvara för intern uppföljning
  • Analyser och stöd till ledning och operativ verksamhet
  • Ansvara för framtagande och utveckling av uppföljning och rapporter
  • Ansvara för delar av kvartalsrapporteringen och årsredovisningen
  • Initiera och delta i förbättrings- och förändringsprojekt
  • Proaktivt driva lönsamhets- och kostnadsanalys
  • Bollplank till CFO och redovisningschef
Känner du igen dig?
För att lyckas i rollen tror vi att du har ett stort eget driv med mycket affärstänk. Du är analytisk och ansvarstagande och du trivs i en roll där du får möjlighet att påverka. Du behöver också vara lösningsorienterad och gilla förändringar.

Vidare har du en akademisk utbildning och minst fem års erfarenhet från en liknande roll. Du har ett genuint intresse och fallenhet för ledarskap samt en väl utvecklad förmåga att kommunicera och skapa relationer i hela organisationen.

Bra att veta
På Platzer jobbar vi med frihet under ansvar - det innebär att du planerar och kan påverka din vardag på jobbet men också att du vågar ta beslut och att du tror på dig själv - för det kommer vi göra!

Annat som styr oss i vår vardag är öppenhet - vi delar gärna med oss - såväl i jobbet som av oss själva. Långsiktig utveckling - vi tror på det vi gör - vi är med och utvecklar Göteborg idag och i framtiden.

Vi utgår från ett fantastiskt fint kontor i Gullbergsvass/Lilla bommen med fri utsikt över älven och bygget av Hisingsbron. På vårt kontor väljer du var och hur du jobbar utifrån vad du ska göra. Hos oss finns utrymme för såväl fokus & avskildhet som rörelse & möten.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Platzer med Jerrie och har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735-405262. Urval och intervjuer sker i slutet av augusti och vi välkomnar din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt (ansök här).

Sist men inte minst; tveka inte, ta chansen och sök jobbet!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Platzer är ett av Göteborgs största och ledande fastighetsbolag inom kommersiella fastigheter, främst kontor. Vi är med stolthet med och skapar, bevarar och lyfter Göteborgs bästa platser. Vi äger och utvecklar 70 fastigheter med en total yta om cirka 825 000 kvm till ett värde om cirka 19 mdkr. Vi prioriterar goda relationer med hyresgästerna och erbjuder service som präglas av närhet och engagemang.

Vi är idag ungefär 80 personer på Platzer med olika bakgrund, erfarenhet och kompetens. Gemensamt har vi en stark drivkraft att vara med och utveckla vår stad - Göteborg.