Automationsingenjör till Pidab, Göteborg

Automationsingenjör till Pidab, Göteborg

Automationsingenjör

Göteborg


Pidab är experter inom processindustrin med stor och unik kunskap inom mätteknik, reglerteknik, funktionssäkerhet, simulering och optimering. Vi har flera spännande och utmanande uppdrag och kan erbjuda dig ett omväxlande arbete där du blir en del av ett expansivt företag som ständigt utvecklas. Vi söker nu fler seniora ingenjörer som har erfarenhet av processindustrin inom automation & instrumentering.

"Jag började som instrumentingenjör för 21 år sedan. Jag har under min karriär kommit i kontakt med Pidab och visste att kompetensnivån var hög. När det var dags att söka sig vidare, föll valet på Pidab.

Här har jag möjlighet att påverka vad jag vill arbeta med och fått bra utvecklingsmöjligheter. Jag arbetar nästan uteslutande från Pidab's kontor och har daglig kontakt med kollegorna. Oftast är vi fler från Pidab i samma projekt, där var och en gör det man är bäst på och kompletterar varandra som team.

Efter att ha arbetat i ett antal olika typer av organisationer genom åren uppskattar jag Pidab's storlek som organisation och det faktum att organisationen är platt. Dessutom uppskattar jag Pidab's förmåga att snabbt kunna sätta ihop ett team och leverera högklassiga ingenjörstjänster. Variationen av intressanta projekt och kunder gör att man känner sig som en del av den stora industrivärlden."

- Babak Khosravi, instrumentingenjör

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i uppdrag från idé till genomförande och uppföljning. Projekten är varierande och utmanande och en stor del är inhouse verksamhet. Vi tar helhetsansvar för multidisciplinära anläggningsprojekt. Du kommer även att:
 • Specificera utrustning
 • Konstruera och designa
 • Stödja konstruktörer
 • Upphandla komponenter
 • Ha kundavstämningar genom besök och telefonkontakt
 • Ha kontakt med leverantörer
 • Programmera / konfigurera
 • Jobba med montageledning
 • Medverka på plats under idrifttagning
Din profil

Vi söker dig som är processautomationsingenjör med erfarenhet av fältinstrumentering och/eller programmering.
 • Civilingenjör / Högskoleingenjör alternativt likvärdig erfarenhet
 • Minst 5 års erfarenhet av processautomation
 • Meriterande med erfarenhet av Siemens PCS7, ABB800xA, eller Emerson Delta V
 • Kunskap om processautomation och processreglering
 • Behärskar mät- och reglerteknik
 • Goda kunskaper om uppbyggnad och funktionen hos processystem
 • ATEX och funktionssäkerhetskunskaper
Som person är du serviceinriktad och har lätt för att kommunicera och underhålla relationer. Du arbetar strukturerat och van att driva dina processer kvalitetsmedvetet.

Kontakt och ansökan

För mer information om tjänsten kontakta Malou Magnusson 0707-58 87 45 eller Josefine Petersson 0702-50 14 29 på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Om Pidab
Pidabs moderbolag EUROCON är ett teknikkonsultföretag som erbjuder spetskompetens i form av kvalificerade tjänster och system för genomförande av industriprojekt av alla storlekar och komplexitet samt underhåll och optimering av industriella anläggningar. Därtill har vi anläggningsresurser inom Bygg, Process, Mek, Rör, Elkraft, Automation, Industriell-IT och HVAC, samt Projektledning. Dessutom kan vi erbjuda egenutvecklade effektiva projekterings- och dokumenthanteringsverktyg. EUROCON-gruppen har idag ca 270 medarbetare med kontor i Örnsköldsvik, Kiruna, Härnösand, Sundsvall, Växjö, Kristianstad, Västervik, Kalmar, Stockholm, Karlstad, Umeå, Luleå, Gävle samt Göteborg.

Vår bas är i Sverige men våra uppdrag och kunder finns över hela världen. Vår största uppdragsgivare är energi- och processindustrin i Sverige såväl som utomlands. Läs gärna mer om oss här, www.pidab.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 15 juli 2021 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.