Serviceingenjör till PetroBio AB, Göteborg

Serviceingenjör till PetroBio AB, Göteborg


PETROBIO contribute globally and locally to a better environment and better climate for future generations.

 

Serviceingenjör - Brännarteknik
Göteborg

Är du en teknikintresserad person som trivs med ett varierat arbete och med mycket kundkontakter? PETROBIO erbjuder dig en roll med mycket frihet under ansvar där du kommer att utvecklas brett inom avancerad brännarteknik.

Som resande serviceingenjör utgår du från vårt moderna huvudkontor i Göteborg.

 

"Efter många år på samma ställe sökte jag mig till PetroBio för nya utmaningar. Jag ville arbeta med omväxlande arbetsuppgifter och få möjlighet att resa. På ett litet företag så är din insats avgörande för företagets resultat. Vår vision är att utveckla serviceavdelningen till en större enhet. 

Några av de största fördelarna med att jobba på PetroBio är att det är mycket frihet under ansvar och ett omväxlande arbete. Det är ett företag med stora ambitioner och miljötänk. I gruppen har vi god kamratskap och gemensamma aktiviteter, som till exempel middagar."

- Martin Krook, servicechef

 

Vi erbjuder
Vi har en öppen och dynamisk arbetsplats med högt tempo och engagerade kollegor. Du får ett flexibelt arbete med långsiktig teknisk kompetensutveckling och för att ge dig rätt förutsättningar har vi en introduktionsplan om vår verksamhet och produktportfölj. Idag arbetar drygt 20 personer i verksamheten varav ungefär en tredjedel är tekniker. Många av kollegorna har arbetat länge i företaget och delar gärna med sig av sin kompetens. 

Om tjänsten
Som serviceingenjör hos oss, blir du en del av vårt duktiga Serviceteam. Tillsammans ansvarar ni för driftsättning, underhåll och service av PETROBIOs egenutvecklade brännare och tillhörande utrustning för förbränning. Arbetet är i hög grad praktiskt och självständigt. Dina uppdrag sträcker sig oftast mellan 1-5 dagar i omfattning. Du genomför också delar av servicen genom fjärrsupport, men större delen av din arbetstid är du ute hos våra kunder på fältet. Våra kunder finns främst i Skandinavien och Europa. 

 

"Jag har jobbat på PetroBio sedan 2017 och är utbildad sjöingenjör. Det som fick mig att välja yrket som serviceingenjör före sjön var fördelen med att komma hem varje helg och fortfarande få resa. Att jobba på PetroBio är varierande och utmanande på många plan vilket gör att den ena dagen aldrig är den andra lik.

Vi har en god stämning i teamet och de varierande arbetsuppgifterna gör att det inte finns någon typisk dag. Det mest stimulerande med tjänsten är resandet, de ständigt nya intrycken och att få ha roligt med sina kollegor. De främsta fördelarna är variationen och friheten. Jag utgår hemifrån och jag kan påverka mitt arbete till stor grad. "

- Hampus Alfredsson, serviceingenjör

 

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper 

  • Högskoleutbildning, gärna sjöingenjör eller likvärdig utbildning inom relevant område såsom el, styr & regler eller automation
  • Tekniskt intresse och erfarenhet av tekniskt arbete inom el, mekanik, automation eller hydraulik
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, kunskaper i tyska är meriterande
  • Körkort behörighet B
  • Hanterar Word och Excel obehindrat och är van vid digitala miljöer
  • Har du erfarenhet av eller intresse inom programmering är det meriterande

Du är en ansvarstagande, metodisk problemlösare som drivs av att utföra ett bra arbete med hög servicenivå. Du planerar, strukturerar och levererar dina åtaganden med kunden i fokus. Du trivs i sociala sammanhang och bygger förtroende hos våra kunder. 

Kontakt och ansökan
I denna process samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. För frågor om tjänsten kontakta Mattias Lyckberg på 0733-336080.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Om företaget
PETRO BIO AB är ett ingenjörsföretag som grundades 1964 och har varit i Stena-familjens ägo under större delen av tiden fram till 2018, då det belgiska multinationella pannföretaget VYNCKE tog över ägandeskapet. PETROBIO är ett högteknologiskt företag som tillhandahåller innovativa förbränningslösningar för fasta, flytande och gasformiga bränslen. PETROBIO vill vara en ledande aktör i arbetet att ställa om till fossilfri kraft- och värmeproduktion. Som företag erbjuder vi dig frihet och förtroende att förverkliga dina idéer i praktiken. Med dig ombord vill vi driva på konverteringstakten av fossila bränslen. 
 
Mer info
Kontaktperson Intenso Teknikrekrytering AB
Telefon 031-704 51 77
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 13 jan 2022 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.