Ekonomichef till Permanova, Göteborg

Ekonomichef till Permanova, Göteborg

I denna roll bidrar du till Permanovas fortsatta framgång och tillväxt. Permanova har stort fokus att hjälpa sina kunder på en lönsam resa mot en hållbar och digital framtid och du förväntas ta en viktig del i det.

Som Ekonomichef har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen. Ditt ansvarsområde sträcker sig över redovisning, controlling och löner. Rollen innebär i dagsläget personalansvar för en person och du rapporterar till VD.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:
  • Övergripande ansvar för bolagets ekonomi, finansiering, likviditet och valutahantering
  • Budget- och prognosarbete inklusive affärsplanering och lönsamhetsanalys
  • Löpande redovisning, resultatuppföljning och projektredovisning
  • Ekonomistyrning och ekonomisk rapportering till styrelse och ägare
  • Bokslutsarbete och årsredovisning
  • En nyckelposition i ledningsgruppen för företagets strategiska utveckling
  • Skattefrågor tillsammans med revisor
  • Externa kontakter med bank, revisor, rådgivare kopplat till funktionen
  • Utveckling av processer inom ekonomi/finans
  • HR-frågor (policys, avtal, löner, arbetsrätt)
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi samt minst fem års erfarenhet av operativt ekonomiarbete, gärna i tillverkande företag. Erfarenhet av projektredovisning är värdefullt, liksom god förståelse och erfarenhet av affärssystem och digitalisering.

Som person är du starkt drivande, ansvarstagande och har känsla för ordning och reda och god kommunikativ förmåga. Du har förmåga att få saker och ting gjorda, är prestigelös och lösningsorienterad och har hög integritet.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se - urval och intervjuer pågår. Vid frågor kontakta Mia Roos 0723-28 22 53 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Permanova Lasersystem AB är Nordens ledande tillverkare av kundanpassade lasersystem och arbetar med ledande kunder inom Aerospace, Automotive och tillverkande industri. Vi utvecklar och levererar system inom lasersvetsning, laserhärdning och additiv tillverkning. Företaget som funnits i 35 år har 24 anställda med kunder inom Aerospace, Automotive och generell tillverkande industri. där de största applikationerna är lasersvetsning, laserhärdning och additiv tillverkning. Affärsidén är att utveckla, tillverka och installera robotiserade lasersystem för metallbearbetning inom industrin för att höja produktivitet och produktkvalitet hos kunden. Den huvudsakliga marknaden är skandinaviska företag och deras produktionsanläggningar internationellt. Laserteknik är under stark tillväxt med stor potential inom områden såsom additiv tillverkning och e-mobility och Permanova har en stark position med sitt expertkunnande och arbetar med teknikledande och internationella kunder som GKN, Volvo, Alfa Laval, Mercedes och Volkswagen samt med mindre/medelstora företag som vill höja sin produktivitet och kvalitet. Permanova har ambitiösa mål för framtiden och har startat ett JV-bolag i Kina, dragit igång en satsning på internationell service, byggt en egen produktionsanläggning och har flera andra spännande utvecklingsområden på gång. Läs mer på www.permanova.se