Automationsingenjör

Automationsingenjör


Automationsingenjör inom laserteknik 
Göteborg 

Brinner du för teknik och vill jobba med avancerade lösningar mot många olika branscher? Vi söker dig som vill vara med och växa med oss.

Permanova Lasersystem utvecklar, tillverkar och installerar robotiserade lasersystem för metallbearbetning inom verkstadsindustrin; detta för att höja kundens produktivitet, produktkvalitet och lönsamhet. Permanova har arbetat med laser inom industrin sedan 1985 och hjälpt många bolag, stora som små, både i Sverige och utomlands. 

 

"På Permanova får du möjligheten att jobba med spännande hållbar teknik, och du får planera upp ditt arbete som det passar dig. Framtidsvisionen är att dubblera verksamheten inom 5 år."

- Rickard Wilhelmsson, CTO

 

Arbetsuppgifter 
I rollen som automationsingenjör programmerar du robotar för våra processverktyg. Du är med vid konceptframtagning och medverkar vid konstruktionsfasen. Vi arbetar i projektform och du har ett nära samarbetar med dina kollegor inom övriga teknikområden, för leverans av färdiga verktyg till kund.  

  • Robotprogrammering och test av maskiner 
  • Installation och service hos kunder 
  • Utföra felsökningar, injusteringar och optimering av system 

 

"Jag har arbetat på Permanova sedan november 2021. Egenansvaret är viktigt, det gör också jobbet flexibelt, jag kan växla mellan olika uppgifter jag själv satt upp om jag har flera delmoment att göra. Det finns många områden jag känner att jag kan utvecklas inom. Att det alltid finns folk att rådfråga är bra, kunskapsnivån är väldigt hög och just hjälpsamheten lyser igenom hos alla.

Det är underbart att jobba på Permanova. Personalen kan vara sig själva och det respekteras, finns inget rätt och fel sätt att vara på. Det känns som att ledningen litar på personalen.

Att få göra så många olika moment i ett projekt är stimulerande. Processen vi använder ligger rätt i tid och jag tror att användningen av laser kommer att öka i framtiden så det finns ingen gräns på hur mycket man kan lära sig här. "

- Cecilia Grahn, automationstekniker

 

Din profil 
För att lyckas hos oss tror vi att du är en självgående i ditt arbete, med förmåga att planera och strukturera din tid. Du har en förmåga att hitta innovativa lösningar till tekniska utmaningar. Som person är du prestigelös och drivs av problemlösningar.

  • Högskoleingenjör eller motsvarande yrkeserfarenhet inom automation 
  • Några års erfarenhet av arbete med robotprogrammering 
  • Kunna läsa och förstå mekanik-/elritningar och montera enligt dessa 
  • Meriterande med erfarenhet av ABB robotar 
  • Flytande i engelska, både tal och skrift 

Vad vi erbjuder 
Hos oss får du vara med där det händer! Våra kunder är ofta världsledande inom sin bransch vilket medför att vi ständigt utmanas i våra yrkesroller. Du ställs inför nya utmaningar och arbetar i en stimulerande miljö, där du får testa, provköra och driftsätta nya tekniska lösningar! 

Vi har en välkomnande kultur med stark gemenskap. Vi sitter i nya lokaler och erbjuder flexibla arbetstider, med fördelaktiga villkor.

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-588745 och Cassandra Åkerblad 0720-708970 på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 3 okt 2022 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.