Miljöspecialist

Miljöspecialist

Vill du jobba med rådgivning kring miljöcertifiering av byggnader? Vill du också arbeta brett med miljöfrågor inom byggverksamheten? Då har vi det perfekta jobbet för dig!

Vilka är vi?

Vi är en grupp om sju miljö- och kvalitetsspecialister med olika kompetensområden samt kvalitets- och miljöchef som leder gruppen på Affärsområde Bygg. Vi är en social grupp med tät kontakt inom gruppen, där vi stöttar och utvecklar varandra. Vi samverkar nära med övriga stödfunktioner och regioner vilket är en förutsättning för vårt framgångsrika förbättrings- och utvecklingsarbete.

Hur ser din arbetsdag ut?

Du utvecklar, samordnar och förvaltar Peabs arbetssätt inom miljöcertifiering av byggnader och är ett stöd till Peabs byggverksamhet med huvudfokus på Miljöbyggnad. Du har ett samordningsansvar för erfarenhetsåterföring inom ämnesområdet och för att bevaka samt påverka nationella utvecklingen av miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad.

Du kommer också att arbeta brett med aktuella miljöfrågor inom Peabs byggverksamhet på nationell nivå. Det kan handla om att delta i utvecklingsprojekt som leder mot våra miljömål, hantering av kunders miljökrav, miljödialog med Peabs leverantörer, bevakning och uppföljning av miljölagstiftning och miljöhändelser och att vara delaktig i miljörapportering och miljödatahantering.

Vem är du som kommer trivas här?

Vi tänker att du har relevant universitets-/högskoleexamen med en bred miljökompetens eller motsvarande som spänner över relevanta miljöområden inom byggverksamhet. Du har också ca 3 års arbetslivserfarenhet och har haft rollen som miljöbyggnadssamordnare i projekt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av något av följande: att arbeta med miljöfrågor inom byggbranschen, miljöledningssystem ISO 14001 kunskap om andra miljöcertifieringssystem för byggnader t.ex. BREEAM, LEED och WELL.

Vi söker dig som är strukturerad, drivande och ansvarskännande. Du är prestigelös och har förmåga att prioritera och se helheten samt är lyhörd för verksamhetens behov. För att lyckas i rollen måste du både tycka om att driva ditt arbete självständigt och samtidigt vara samarbetsorienterad och kunna bemöta och samarbete med olika personligheter. Du måste ha förmåga att leda, fördela och följa upp arbete. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Mer om placering och om din ansökan

Dina kontaktytor är inom hela Sverige. Placeringsort kan vara på något av Peabs kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Arbetet kommer att medföra resor i tjänsten.

Vi hoppas att detta låter intressant för dig. Tveka inte, skicka in din ansökan idag, vi tillämpar löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Veronica Yverås, Miljöchef AO Bygg - veronica.yveras@peab.se eller Anna Sjöberg, HR Specialist - anna.sjoberg2@peab.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.