Peab Grundläggning söker nu en VD för att leda och utveckla verksamheten i Sverige.

Peab Grundläggning är ett av Sveriges största grundläggningsföretag med mer än 40 års erfarenhet av grundläggning som skapar förutsättningar för byggnation på alla platser i Sverige. Peab Grundläggning består idag av ca 200 medarbetare.

Bolaget är ett dotterbolag till Peab Anläggning AB och ingår i Affärsområde Anläggning. Bolaget har kontorsorter bland annat i Göteborg, Malmö, Norrköping, Järfälla och Bjästa. Verksamheten omfattar också tillverkning av betongpålar och uthyrning av balk och spont och omsätter årligen ca 600 miljoner sek.

Kunderna består av ett stort antal aktörer i bygg- och anläggningsbranschen, varav Peabs interna verksamheter är den enskilt största kunden.

Om jobbet

Som VD är din främsta uppgift att tillsammans med arbetscheferna och medarbetarna hantera den dagliga verksamheten. Du ansvarar för marknadsbevakning, affärsutveckling och kundrelationer samt att driva försäljning och anbudsarbetet. Du ansvarar också för det övergripande hälso- arbetsmiljöarbetet samt att säkerställa att alla medarbetarna har rätt kompetens för nuvarande och kommande uppdrag.

Placering är på Peabs kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Om dig

För att lyckas med uppdraget ser vi att du har mångårig branscherfarenhet, gärna från Grundläggning eller Anläggning. Som person behöver du kunna driva det entreprenöriella ledarskapet, ha förmåga att delegera samtidigt som du är en väldigt närvarande ledare. Du är trygg i din ledarroll, är kommunikativ, lyhörd och brinner för att utveckla din organisation mot uppsatta mål och resultat.

Om ansökan

Skriftlig ansökan skickar du in via länken i denna annons. Urval sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att ringa till Ida Törneke, HR-chef eller Lotta Brändström, Affärsområdeschef för Affärsområde Anläggning.
Mer info
Kontaktperson Ida Törneke, HR-chef AO Anläggning och AO Bygg
Telefon 072 533 78 81
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 17 000 anställda och en omsättning på 56 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.