Platschef Specialprodukter

Platschef Specialprodukter

Peab Grundläggning AB - ett dotterbolag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom spontning, pålning, borrning och grundförstärkning. Grundläggning är ett viktigt och många gånger tekniskt komplicerat arbete som innebär allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag. Inom Peabkoncernen lägger vi grunden för hus, broar, hamnar och spår samt engagerar oss i hela produktionskedjan. Peab Grundläggning är ledande inom sitt område och du erbjuds en utmanande och varierande tjänst i en växande verksamhet.

Peab Grundläggning vill nu bygga för framtiden och stärka upp med en driven Platschef i ett nystartat AC-område inom Specialprodukter. Har du ledarskapet, kompetensen och de personliga egenskaper som vi söker? Vill du vara med från start, att utveckla och driva verksamheten framåt med nya och gamla tekniker?

I rollen som Platschef Specialprodukter ansvarar du för dina projekt i helhet. Som Platschef har du förmåga att hitta lösningar, både i ett initialt skede och löpande under projekten. Det finns stor tonvikt vid det ekonomiska ansvaret i exempelvis kostnadsmedvetet och prognosarbete. Ansvaret innebär att projekten genomförs med god lönsamhet på ett kvalitativt och affärsmässigt sätt.

Som Platschef innefattar dina arbetsuppgifter bland annat:
  • Struktur, budget, tidsplan, logistik och resurser för dina projekt
  • Löpande produktion och arbetsledaransvar arbetsmiljö
  • Ekonomiska och juridiska frågor kring projekten
  • Kundansvar
  • Kontinuerliga uppföljningar för att säkerställa effektivitet och leverans
  • Slutbesiktning och kundfakturering
Vem passar här: Vi ser att du med fördel har en eftergymnasial teknisk utbildning. Du har 5-10 års erfarenhet inom branschen, fördelaktigt med bakgrund inom anläggning eller grundläggning. Du har även erfarenhet av entreprenadjuridik, en ekonomisk förståelse genom erfarenhet av kalkylarbete och prissättning samt ett stort tekniskt intresse. Om du saknar önskvärd utbildningsbakgrund har du på annat sätt införskaffat motsvarande kunskaper och erfarenhet.

Du har dessutom god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Goda allmänna datorkunskaper är ett krav och så även B-körkort.
Mer info
Kontaktperson Katrin Bendiksen
Telefon 0733-37 27 45
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 52 miljarder kronor.

Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.