Platschef Grundläggning

Platschef Grundläggning

Peab Grundläggning AB - ett dotterbolag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom spontning, pålning, borrning och grundförstärkning. Grundläggning är ett viktigt och många gånger tekniskt komplicerat arbete som innebär allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag. Inom Peabkoncernen lägger vi grunden för hus, broar, hamnar och spår samt engagerar oss i hela produktionskedjan. Hos oss erbjuds du en utmanande och varierande tjänst i en växande verksamhet.

Peab Grundläggning Väst vill bygga för framtiden och stärka upp med en erfaren Platschef! Är du den vi söker?

I rollen som Platschef ansvarar du för dina projekt i helhet. Som Platschef har du förmåga att hitta lösningar, både i ett initialt skede och löpande under projekten. Det finns stor tonvikt vid det ekonomiska ansvaret i exempelvis kostnadsmedvetet och prognosarbete. Ansvaret innebär att projekten genomförs med god lönsamhet på ett kvalitativt och affärsmässigt sätt. Det ingår att hantera budget, tidsplanera, strukturera och hantera logistik och resurser för dina projekt. Du förväntas även hantera juridiska frågor kring projekten. Du kommer leda ett erfaret och yrkeskunnigt team av tjänstemän och yrkesarbetare. Du måste vara bekväm med att axla ledarskapet i din grupp och drivas av att hela tiden utveckla din personal. Du rapporterar direkt till arbetschefen som finns på samma kontor.

Projekten kan ibland vara utanför närområdet varför du måste kunna resa och även övernatta om behovet uppstår. Placeringsort är Göteborg.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial teknisk utbildning alternativ har införskaffat motsvarande kunskaper och erfarenhet på annat sätt. Du har 3-5 års erfarenhet inom branschen, fördelaktigt med bakgrund inom anläggning eller grundläggning. Erfarenhet av entreprenadjuridik, en ekonomisk förståelse genom erfarenhet av kalkylarbete och prissättning samt ett stort tekniskt intresse bör du ha.

Du har dessutom god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Goda allmänna datorkunskaper är ett krav och så även B-körkort.

Du kommer få stimulerande arbetsuppgifter och yrkeskunniga kollegor med hög teknisk kompetens. Detta ger dig goda förutsättningar att lyckas som platschef hos oss.

Kontaktuppgifter:

Andreas Berntsson, Arbetschef 072-5333142

Mia Ström, HR-partner mia.strom@peab.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.