Laboratorietekniker

Laboratorietekniker

Peab Asfalt AB - ett dotterföretag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag med tillverkning och utläggning av varm, halvvarm och kall asfalt. Vår teknikavdelning består av sex ackrediterade laboratorier fördelade från Boden i norr till Helsingborg i söder. Verksamheten omfattar analyser av vägmaterial, teknisk support, provtagning, produktutveckling m.m. Provning utförs på asfalt, bitumen, ballast, övriga obundna material, samt betong med ett brett utbud av olika testmetoder.

Vill du ta chansen att bli en del av vårt professionella och engagerade team i Göteborg?

Om tjänsten

Som laboratorietekniker utför du löpande produktions- och kvalitetskontroll av stenmaterial, asfalt, samt bitumen. Tjänsten innebär även att vara kontaktperson för våra kunder, samt att vara behjälplig till asfalt- och ballastverksamheten. I arbetet ingår allt från mottagning och registrering, till analys och rapportering. Periodvis kan även provborrning på väg bli aktuellt.

Kravprofil

Vi söker dig som antingen befinner dig i början av yrkeslivet och vill lära dig yrket från grunden eller dig med tidigare erfarenhet av branschen. Du har fullgjord gymnasieutbildning och det är meriterande om du har en teknisk utbildning på högre nivå. Du är noggrann, kan arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Vi söker dig som har en positiv inställning och ser lösningar istället för problem, samt har en förmåga att skapa goda relationer. Vi värdesätter ordning och reda. För rätt person finns goda möjligheter att växa inom teknikavdelningens verksamhet. B-körkort är ett krav. För att du ska få de bästa förutsättningarna att lyckas i din roll hos oss finns väl genomarbetade processer och rutiner, systemstöd och många duktiga och positiva kollegor.

Tjänsten är en heltidsanställning med placering i Göteborg. Vi går igenom ansökningar löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Vidare upplysningar: Lars Jansson, bitr. RC region Teknik Peab Asfalt tfn 0733 848 570.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.