Laboratorietekniker

Laboratorietekniker

Peab Asfalt AB - ett dotterbolag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom tillverkning och utläggning av varm, halvvarm och kall asfalt. Vår teknikavdelning består av sex ackrediterade laboratorier fördelade från Boden i norr till Helsingborg i söder. Verksamheten omfattar analyser av vägmaterial, teknisk support, provtagning, produktutveckling m.m. Provning utförs på asfalt, bitumen, ballast, övriga obundna material samt betong med ett brett utbud av olika testmetoder.

Om tjänsten

Till Peab Asfalt - Region Teknik söker vi nu en laboratorietekniker för materialanalyser med placering i Göteborg.

Som laboratorietekniker utför man löpande produktions- och kvalitetskontroll av stenmaterial, asfalt samt bitumen. I arbetet ingår allt från mottagning och registrering, till analys och rapportering. Periodvis kan även provborrning på väg bli aktuellt vilket kan kräva nattarbete. Du kommer att ingå i ett team om ca 7 personer.

Vem söker vi?

Vi söker dig som antingen befinner dig i början av yrkeslivet och vill lära dig yrket från grunden eller dig med tidigare erfarenhet av branschen. Det är meriterande om du har en teknisk utbildning på gymnasienivå eller högre, samt materialkännedom av ballast, asfalt och bindemedel. För rätt person finns goda möjligheter att växa inom Region Tekniks verksamhet.

Du innehar noggrannhet, ordning och reda, samt har praktisk arbetsförmåga. Vi ser även att du har en positiv inställning, förmåga att skapa goda relationer med både medarbetare och kunder och är en initiativtagare. B-körkort är ett krav. Arbete på obekväm arbetstid kan förekomma och det ser du inga hinder i.

Ansökan och övrig information

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Har du frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta Erik Averland, 0733-84 85 16 eller Peter Gustafsson, 0733-84 85 77.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 okt 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.