Teknikingenjör Analys till Preemraff

Teknikingenjör Analys till Preemraff

Preems affärsidé är att skapa ett ökat värde för våra kunder och samhälle, genom att utveckla och tillhandahålla miljöanpassade drivmedel och bränslen. Av den anledningen har vi många spännande projekt på gång på våra raffinaderier. Utöver teknik i framkant och kontinuerlig utveckling kan vi stolt säga att Preem är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare. Hos oss är du med och utvecklar banbrytande projekt och leder omvandlingen mot ett hållbart samhälle.

Jobba för framtiden redan idag
Till Teknikgruppen på El och Instrument söker vi nu en Teknikingenjör med ansvar för vår Analysinstrumentering på våra raffinaderier i Lysekil och Göteborg. I rollen som Teknikingenjör arbetar du som specialist och skall ge teknisk support till övriga sektioner i vår organisation, med syfte att uppnå maximal tillgänglighet, säkerhet och ekonomi samt verka för minimerad miljöpåverkan från raffinaderierna. I tjänsten kommer du också få stora kontaktytor, både inom företaget med produktion-, underhåll-, miljö-, och projektorganisationerna, men också externt med t.ex. utrustningsleverantörer.

Arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innehåller bland annat att:
  • Vara teknisk specialist med tekniskt ansvar inom ditt område och fungerar som teknikstöd vid genomförande av revisionsstopp, driftstörningar och tekniska utredningar.
  • Driva teknikutvecklingen och utfärda projekt genom att utföra förstudier, kostnadsberäkningar samt projektbeskrivningar.
  • Definiera och utveckla underhålls- och driftstrategier, arbetsmetoder, instruktioner och tekniska standarder för bästa möjliga drifttillgänglighet och mätnoggrannhet för raffinaderiets analysatorer.
Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort på något av våra Raffinaderier i Göteborg eller Lysekil med tillträde så snart som möjligt. Resor i tjänsten ingår.

Har du den här bakgrunden?
Vi ser gärna att du som söker har en högskole- eller civilingenjörsutbildning alternativt likvärdig teknisk utbildning med huvudinriktning instrument-, kemi- eller processteknik. Tidigare erfarenhet från process- eller offshoreindustri inom t.ex. projekt och underhållsverksamhet ser vi som meriterande.

Är det här du?
Som person vill vi att du är engagerad, noggrann och flexibel med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har lätt för att kommunicera, en hög social kompetens och ser problemlösning som en utmaning. Du kommer att ha många kontakter både inom och utanför företaget i ditt dagliga arbete varför det är viktigt att du har stor kommunikativ förmåga i både engelska och svenska. Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet! Därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Robert Karlsson, Chef Teknik El & Instrument på tel: 010-450 34 91. Vi utvärderar ansökningarna löpande så skicka in din ansökan omgående, dock senast den 2:e december 2018.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 dec (14 dagar kvar)