Produktionstekniker till Preems raffinaderi i Göteborg

Produktionstekniker till Preems raffinaderi i Göteborg

Vi expanderar för en klimatneutral produktion.

Vi har skärpt vårt klimatmål - år 2035 ska hela Preems värdekedja vara klimatneutral. Det är den största omställningen i vår historia. För att lyckas måste vi genomföra både om- och tillbyggnader av våra raffinaderier, och just nu pågår projektering av Sveriges största anläggning för tillverkning av förnybara bränslen, HVO-projektet. Vi behöver dig för att tillsammans skapa kraft att göra skillnad. Är du är noggrann, engagerad och sätter säkerheten först, har ambitionen och viljan att i framtiden ta plats i vårt kontrollrum och dessutom trivs med att arbeta i team på en arbetsplats där du ständigt får lära dig något nytt? Då kan det vara dig vi söker.

Jobba för framtiden redan idag
Som produktionstekniker på Preem ingår du i ett av våra väl sammansvetsade skiftlag som löser arbetsuppgifterna tillsammans. I din roll ingår bland annat kontroll, skötsel och styrning av process- och tankanläggningar, och arbetsuppgifterna varierar mellan kontrollrums- och utomhusarbete. Skiftlaget har också ansvar för att anläggningen körs på ett optimalt sätt, både säkerhetsmässigt och resultatmässigt. En viktig del av arbetet är löpande utbildning för att du ständigt ska utveckla dig själv och vårt raffinaderi.

Under uppbyggnaden av HVO-projektet arbetar en del av driftorganisationen på dagtid med tillståndshantering, pre-commissioning och commissioning, för att sedan inför uppstarten, återgå till skiftgång.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av en välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. Ett intressant arbete i ett företag som är under stor förändring med flera projekt. Vi har många förmåner och är samarbetspartner med Benify. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?
Du som söker ska ha godkänd utbildning med inriktning mot relevant teknik/processindustri/naturvetenskaplig utbildning och/eller dokumenterad erfarenhet från liknande industri. Vi ser gärna att du har kunskap inom kemi samt styr- och reglerteknik. Har du dessutom erfarenhet av arbetsledande roll eller befattning värderas det högt. B-körkort är ett krav. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift, då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Är det här du?
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som:
  • Är noggrann och med högt säkerhetstänk samt har god samarbetsförmåga
  • Är lyhörd, öppen och har en vilja till delaktighet och utveckling
  • Bidrar i skiftlaget, och tar egna initiativ i samband med självständiga uppgifter
  • Har viljan och ambitionen till vidareutbildning för att i framtiden axla rollen som en i kontrollrummet eller en arbetsledande roll
  • Har en god fysik för ett ibland ansträngande och rörligt arbete, inklusive arbetsmoment på hög höjd
Tjänsten är en tillsvidareanställning, på heltid. Placering är på raffinaderiet i Göteborg. Arbetet sker under kontinuerlig skiftgång och du kommer ingå i ett av fem skiftlag som består av ca 20-30 medarbetare.

Preem är ett säkerhetsklassat företag och därför kan vid behov en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras. En säkerhetsprövning genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. En för Sverige godkänd ID-handling ska kunna uppvisas.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta innevarande skiftchef, tel 010 - 450 43 23 eller Regina Westin, Avdelningschef, tel 010 - 450 41 30.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 19/10.

Preem är på en omställningsresa för en bättre framtid och söker medarbetare till ett flertal spännande tjänster som finns såväl i Göteborg, Lysekil och Stockholm. Just nu söker vi utöver produktionstekniker även exempelvis processtyrningsingenjör, ingenjör med inriktning mekanisk, produktionsingenjör, samordnare till räddningstjänsten och redovisningsekonom.
Läs mer om våra lediga tjänster på vår hemsida, Lediga tjänster - Preem.se.

Varmt välkommen med din ansökan.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI-CB1
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 okt 2022 (21 dagar kvar)