Processingenjörer till Preems raffinaderi i Göteborg

Processingenjörer till Preems raffinaderi i Göteborg

PREEMRAFF I GÖTEBORG SÖKER PROCESSINGENJÖRER

Jobba för framtiden redan idag

Preemraffs gemensamma Tekniksektion utgör en stödfunktion till raffinaderierna i Göteborg och Lysekil. Teknikavdelningen i Göteborg är en disciplinblandad grupp med f.n 18 medarbetare, varav 9 processingenjörer. Syftet är ersättningsrekrytering av anläggningsansvariga processingenjörer för optimering av raffinaderiet på kort och lång sikt. Strategi för ansvarsfördelning bland processingenjörerna och allas kompetensutvecklingsplan avgörs av den rekryterades förutsättningar och kompetens. Våra raffinaderier utvecklas i accelererande takt genom att optimera och bygga om existerande anläggningar och genom investeringar i nya anläggningar för ökad förnybar produktion.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.

För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, dagtid.

I begränsade perioder i samband med exempelvis katalysatorbyten eller processinspektion av utrustning under anläggningsstopp kan beredskap och skiftgång förekomma.

Huvuduppgifter för processingenjörer:
 • Avancerat processtekniskt stöd till Produktion, Underhåll, Produktionsplanering och ekonomisk optimering, Driftsäkerhet och Projekt
 • Uppföljning, testkörning och optimering av processanläggningar
 • Energiledning, energiuppföljning och systemansvar för utility (ånga, vatten, instrumentluft och bränngas)
 • Bedömning av förnybara råvaror, förnybar redovisning och optimering av förnybar produktion
 • Processimulering och processdesign
 • Initiera, delta i och driva projekt
 • Långsiktig utveckling av processanläggningar och utilitysystem
Har du den här bakgrunden?
 • Civilingenjör inom Kemiteknik, eller liknande högskolekompetens.
 • Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom processindustri är meriterande.
 • Vana att arbeta i projektform och kunna arbeta för den bästa helhetslösningen i kompetensblandad grupp
 • Goda kunskaper i Officepaketet och grundläggande kunskap i simulering och modellering
 • B-körkort
Är det här du?

Du är en engagerad och initiativrik person som arbetar självständigt och målinriktat med ett fokus på säkerhets-, miljö-, kvalitets- samt kostnadsmedvetenhet. Du har god kommunikationsförmåga och kan hantera stora kontaktytor, både inom företaget med produktions-, underhålls- och projektorganisationerna på raffinaderierna, men också externt med leverantörer. Du har goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Johansson Borgvall, Chef Teknik Göteborg, 010-450 4197. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 9 mars 2020

Facklig kontakt: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Välkommen med din ansökan!

#LI
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 mars 2020 (18 dagar kvar)