Laboratorieingenjör till Preems raffinaderi i Göteborg

Laboratorieingenjör till Preems raffinaderi i Göteborg

Laboratorieingenjör till Preems raffinaderi i Göteborg
Vill du vara med när Preem tar nya steg i att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle?
I Göteborg sker stora spännande projekt med grönomställning i våra drivmedel.

Söker du ett arbete där du ges möjlighet att utveckla dig och dina kollegor inom ditt ansvarsområde på laboratoriet? Då kan du vara den person som vi söker, en engagerad och nyskapande Laboratorieingenjör med ansvarsområde vatten och som ser nya möjligheter.

Jobba för framtiden redan idag

Du tillsammans med 20 kreativa kollegor på Laboratoriet i Göteborg skapar grunden för att Preem leder omvandling mot ett hållbart samhälle.
På Preem erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram där du lär dig laboratoriets verksamhet och de analyser som finns på raffinaderiet. Här får du ta del av labbets rutiner och analyser inom olja, gas och vatten
Som Laboratorieingenjör har du en viktig roll i att utföra analyser, serva och underhålla de analysinstrument vilka ligger i ditt ansvarsområde.
Vid vattenlab utförs analyser såsom TOC, kväve, oljeindex, IC etc. Delar av vattenlab är ackrediterat. Utöver ackrediterade vattenprover testas allt vatten som rinner genom raffinaderiet.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, förlagd till dagtid.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom kemi eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Vi ser meriterande på att du har jobbat eller jobbar med olika tekniker inom vattenlab. Du har vana att skriva och upprätta rutiner för laboratoriet. Där vi värdesätter kunskap inom ackreditering.

Du bör ha kunskap inom TOC/kväve, oljeindex, IC, instrumenterfarenhet såsom service- och teknisk kunskap samt ISO17025.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Är det här du?

Rätt person är öppen och positiv och kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du är metodisk, systematisk och har erfarenhet av att skriva instruktioner och metoder. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor.
Då tjänsten innebär eget och delat ansvar på laboratoriet bör du vara handlingskraftig och trivas med att fatta beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Harald Jeppsson, Laboratoriechef, tel 010-450 41 32.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 10 december 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 dec 2019 (4 dagar kvar)