Teknikinformatör till Semcon // Göteborg

Teknikinformatör till Semcon // Göteborg

Vi är Semcon - det internationella teknikbolaget som förenar fysiska och digitala världar. Tillsammans med över 2000 medarbetare i sju olika länder hjälper vi våra kunder att omvandla teknik till unika användarupplevelser. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. Inspiration är själva hjärtat i allt vi gör och vi jobbar alltid tillsammans som ett team för att hitta nya lösningar. Det är så vi växer - och får människorna runt om oss att växa. Just nu söker vi dig som kan konsten att förvandla komplexa fakta till enkel information med hög användarvänlighet. Vill du växa med oss? Välkommen till vårt härliga kontor på Lindholmen!

Om rollen som teknikinformatör
Hos oss på Semcon blir din uppgift att hjälpa människor förstå komplexa produkter och system genom att skapa, utveckla, strukturera och paketera produktinformation till våra kunder. Det kan till exempel handla om information som beskriver hur en produkt ska servas, eller information som ska användas i utbildningssyfte. Oavsett blir ditt mål att beskriva produktens tekniska funktioner och möjliggöra för läsaren att ta till sig den på ett effektivt sätt. Genom att intervjua sakkunniga inom produktutveckling, serviceteknik och konstruktion skapar du förståelse för hur produkterna fungerar och producerar texter anpassade utifrån målgrupp för att optimera användarvänlighet. Du ser även till att text och bild samverkar och att all information är tydlig och enhetlig. När du börjar hos oss kommer du att få chansen att lära känna vår kunders verksamhet och bilda dig en djup kunskap om hur produkterna fungerar.

Vi söker dig som...
... är en strukturerad person som älskar tekniska prylar! Du har ett praktiskt sinne, en fallenhet för att skriva och en nyfikenhet för andra människor. Du trivs med att driva dina egna processer och har inga problem med att ta plats eller kontakt med nya människor. Med din pedagogiska förmåga kan du konsten att förenkla och förtydliga komplex information och beskriva så att andra förstår. Vid sidan av dina tekniska kunskaper har du en god förmåga att bygga relationer med både kollegor och kunder och tycker, precis som vi, att samarbete är nyckeln till framgång.

Våra önskemål till dig:
  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område. Gärna inom fordonsteknik, maskin, mekatronik eller liknande
  • Du har tidigare arbetat med att producera produktinformation
  • Du har en passion för skrivande och kunskap inom topic-baserat skrivande
  • Din engelska är lika flytande som din svenska
Varför Semcon?
På Semcon står inspiration i centrum för allt vi gör. Vi vet nämligen att medarbetare som är inspirerade är både effektivare och trivs bättre med sina jobb, vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Därför vill vi att du känner att du kan vara dig själv på jobbet - att andra lyssnar på dig när du säger vad du tycker och tänker. Mångfald är ju grunden till att förstå alla slags människor, vilket vi strävar efter att göra när vi utvecklar produkter för alla slags slutanvändare. Som en del av vårt affärsområde för produktinformation har du många kollegor i Sverige och internationellt att inspireras av. Dessutom får du ta del av en agil och flexibel arbetsmiljö med frihet under ansvar och möjligheten att hoppa mellan olika avdelningar för utvecklas och växa. Redo att hjälpa våra kunder att ta sin produktinformation till nästa nivå? Välkommen till ditt nya tekniska äventyr på Semcon!

START: Enligt överenskommelse

PLATS: Göteborg

OMFATTNING: Heltid

LÖN: Fast lön

KONTAKT: Senior Talent Manager Ellinor Hellberg, ellinor@oddwork.se (för frågor om tjänsten, ej ansökningar)

SISTA ANSÖKNINGSDATUM: 2022-08-30

Är du vår nästa medarbetare? I så fall väntar vi med spänning på din ansökan. Skicka den så snart som möjligt då platsen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vi hörs!

Vi på Oddwork är övertygade om att världen blir en bättre plats när alla vågar och kan följa sina drömmar. Genom att hjälpa organisationer att skapa ärliga och transparenta företagskulturer och talanger att nå sina mål, jobbar vi mot drömmen - varje dag. Vi är här för att revolutionera vår bransch, för att matcha talang med företagskultur och för att stärka organisationers arbetsgivarvarumärken. Det betyder att vi aktivt jobbar med att inkludera alla i våra rekryteringsprocesser för att spegla samhället på ett rättvist sätt. Därför vill vi uppmana dig som kanske inte tänkt söka detta jobb att ändå göra det. Skicka in din ansökan, bredda vår kompetens och bidra med dina erfarenheter och din expertis. För oss är det självklart att det är när rätt personlighet möter rätt företag som magi uppstår. Välkommen in i Oddworks värld.
Mer info
Kontaktperson Ellinor Hellberg
Telefon 031892835
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk skribent
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 aug 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är här för att revolutionera vår bransch, för att matcha talang med företagskultur och för att stärka organisationers arbetsgivarvarumärken. Vi på Oddwork är övertygade om att världen blir en bättre plats när alla vågar och kan följa sina drömmar. Genom att hjälpa organisationer att skapa ärliga och transparenta företagskulturer och hjälpa talanger mot sina mål jobbar vi mot drömmen - varje dag. För oss är det självklart att det är när rätt personlighet möter rätt företag som magi uppstår. Välkommen in i Oddworks värld genom att klicka här.