Ekonomiansvarig hos Ocean Network Express

Ekonomiansvarig hos Ocean Network Express

Har du erfarenhet av att arbeta brett med ekonomifrågor? Vill du få möjlighet att vara med på en uppstartsresa i ett internationellt bolag? Läs mer om tjästen som Ekonomiansvarig hos vårt kundföretag Ocean Network Express !

Om tjänsten
Som Ekonomiansvarig kommer du att arbeta i ett team om ca fyra personer med ansvar för ekonomifrågorna. Ditt uppdrag innebär att vara med under den pågående övergången av bolagen och att ta ansvar för att vara med i uppstarten av de nya rutinerna och processerna.

Som Ekonomiansvarig kommer du att ansvara för bokföringen i Sverige, Danmark och Finland, vilket innefattar:
  • Löpande bokföring
  • Skatt och momsdeklarationer
  • Bokslut
  • Avstämningar
Vidare kommer du att vara delaktig i och ta ansvar för att vara drivande i utvecklingen samt implementeringen av processer och rutiner.

Om dig
Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av att jobba brett med ekonomifrågor inom ett bolag. Du har god erfarenhet av löpande bokföring likväl som att du kan upprätta årsbokslut självständigt. Du har en god kommunikativ förmåga i svenska språket och då du kommer att arbeta i en internationell miljö så hanterar du även det engelska språket obehindrat. Har du tidigare arbetat i SAP är detta meriterande.

Som person är du serviceminded, prestigelös och har en omtänksam inställning. Du är självgående i ditt arbetssätt med förmågan att driva arbetet framåt. Vidare har du en god problemlösande och analyserande förmåga och du är detaljorienterad och noggrann i ditt arbetssätt.

Viktigt för tjänsten är:
  • Förmågan att självständigt hantera löpande bokföring och årsbokslut
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket
  • Meriterande med kunskaper i SAP
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Om Ocean Network Express
Ocean Network Express grundades under 2017 genom integrationen av "K" Line, MOL och NYK. Holdingbolaget grundades i Japan och samtidigt bildades ett företagsledningsföretag i Singapore. Regionalt huvudkontor har etablerats i Hongkong, Singapore, Storbritannien, USA samt Brasilien och tjänsterna startade under våren 2018.

Ocean Network Express (Europe) Ltd. Sweden Filial är ett Booking Office och bedriver rederi med global verksamhet för import och export av alla typer av containrar. Verksamheten har 80 anställda i tre länder varpå 50 av kollegorna arbetar på kontoret i Göteborg, i ett öppet kontorslandskap i nya fräscha lokaler.

Om anställningen
Tjänsten som Ekonomiansvarig är ett konsultuppdrag med tillsättning omgående. Uppdraget kommer att pågå t.o.m. 31a oktober. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. För rätt person kan det eventuellt finnas möjlighet till en fortsättning. All kontakt kring tjänsten hänvisas till Adecco.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten startar omgående och rekryteringsarbetet sker därmed löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

1. Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Caroline Carlsson på 031-725 45 39

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Ekonomiansvarig, Ekonom, Redovisningsekonom, Rederi, Shipping, Göteborg, SAP, Ocean Network Express , Adecco
Mer info
Kontaktperson Caroline Carlsson
Telefon 031-725 45 39
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 25 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.