Engagerad ungdomscoach till Nytida Öppenvård & Stödboende

Engagerad ungdomscoach till Nytida Öppenvård & Stödboende

Nu söker vi på Nytida Öppenvård & Stödboende en medarbetare för vår enhet i Göteborg. Sök tjänsten senast 30 april 2021.

Kul att du hittade hit!
Vi gissar att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation och det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig, så kanske du vill jobba i vår verksamhet i Göteborg!

Vad gör vi?
Hos oss får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Det handlar om att stötta unga och unga vuxna med missbruk, kriminalitet, psykosocial problematik och konfliktfylld eller på annat sätt otillfredsställande hemsituation. Vi arbetar på uppdrag av socialtjänsten och tillsammans med den placerade och upprättad vårdplan, arbetar du utifrån ett pedagogiskt och motivationshöjande förhållningssätt. Genom relationen hittar vi vägen till en positiv förändring och ett självständigt liv. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv.

Du lägger själv ditt schema utifrån förtroendetid med utgångspunkt i klienternas behov och utifrån samverkan med andra aktörer i samhället. Din tjänst kommer att innebära arbete både dag och kvällstid och ibland även helg.

Om Nytida Öppenvård & Stödboende Göteborg
Nytidas öppenvård i Göteborg arbetar med ungdomar som har hamnat i svårigheter på grund av psykisk ohälsa, missbruk, våld eller kriminalitet.

Gemensamt för dessa unga människor är att de har svårt att förändra sin situation på egen hand. Vår verksamhet är det framgångsrika alternativet till institutionsvård och vi bedriver vår verksamhet i huvudsak i den unges närmiljö.

Möjligheten för ungdomar och unga vuxna att ha en träningslägenhet i vårt stödboende har utvecklats från en komplimenterande insats, till att vara en central del av vårt förändringsarbete med unga. Att bo själv och få växa med ansvaret som det innebär och samtidigt koppla ihop det med drogfrihet och en fungerande struktur ser vi som ett framgångsrikt sätt att arbeta på.

Vi ser möjligheterna!

Nytida Öppenvård har sedan 1998 hjälpt unga och vuxna att komma vidare i sina liv. Vi utgår från grundtanken att alla duger och att varje individ har förutsättningar att växa. Genom att fokusera på möjligheterna bryter vi negativa mönster och hittar vägar till framgång. Tillsammans med våra coacher får varje ung människa chans att hitta sammanhang och situationer där de känner sig delaktiga och kan utvecklas och växa utifrån sina egna förutsättningar.

Din erfarenhet och kunskap
Vi vill att du som söker till oss:

... lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om omsorg och tycker mycket om att möta människor i olika situationer.

... är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.

... trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.

Vi söker dig som är utbildad socionom, beteendevetare eller liknande minst 2-årig relevant eftergymnasial utbildning samt har erfarenhet av socialt arbete. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande.

Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav, men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

För den här tjänsten krävs det att du har körkort då vi arbetar på fältet.

Till dig från oss...
  • Introduktion
  • Förmånsportal med rabatter
  • Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar.
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra inskrivnaÖvrigtTjänsten avser tillvidareanställning med 6 månaders provanställningLön: Vi tillämpar individuell lönesättning
  • Tillträdesdatum: Efter överenskommelseSista ansökningsdag: 30 april 2021Har du frågor? Kontakta gärna: Dan Gröning, Enhetschef dan.groning@nytida.se
  • Vi kommer att begära utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, Mobil: 076-6217721 Mail: vision@ambea.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se