Dagtidsoperatör till Nouryon

Dagtidsoperatör till Nouryon

Responsibility

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.

Vår anläggning i Bohus är en strategisk produktionssite för affärsenhet Pulp and Performance Chemicals. Den består av fyra produktionsanläggningar, fem laboratorier och flera kontorsbyggnader som ger arbete åt ca 500 personer, varav omkring 150 personer arbetar inom produktion. Här framställer vi väteperoxid, separationsprodukter (Kromasil), kiselsyrasoler samt alkalipellets. Förutom produktion ansvarar vi också för mediaförsörjning och vattenrening på anläggningen.

Om tjänsten

Nu söker vi en dagtidsoperatör till vår Silica Sol fabrik på vår anläggning i Bohus. Du kommer arbeta i team nära produktionschef, produktionssupport och dagtidsoperatörer för att tillsammans säkerställa den dagliga produktionen. Din roll innebär nära samarbete med dagtids- och skiftoperatörer och du verkar som stöttning för dessa samt kan verka som ersättare när det kräver.

Du kommer att:
 • Ansvara för pursolsäckning
 • Tillsammans med dagtidsoperatörer ansvara för tillverkning av modifierade soler, genom att fungera som ersättare vid deras frånvaro
 • Tillsammans med skiftoperatörer ansvara för tillverkning av Silica samt drift av centrala reningsverket (CRV), genom att fungera som ersättare under dagtid och helger
 • Fungera som räddningsvakt vid inträden i slutna utrymmen
 • Operatören skall vid behov kunna hjälpa till med förebyggande underhåll, rengöring av utrustning i fabriken och CRV
Vi har ett ständigt fokus på hälsa, säkerhet och miljö och kräver att du tar en aktiv del i detta arbete genom att kontinuerligt sträva efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö. Du kommer tillsammans med produktionssupport ansvara för att Silica Sol och CRV uppfyller kraven vad gäller rörmärkning och skyltning. Vi arbetar med ständig kompetensutveckling och tror att du är en person som vill utveckla dig inom vår organisation genom att ta på dig större ansvar och nya arbetsuppgifter.

Job Requirements

Vi söker dig som minst har en godkänd gymnasieutbildning, föredragsvis har du en teknisk gymnasieutbildning med inriktning processteknik. Vi tittar också på om du har vidareutbildning inom process/drift verksamhet, ett exempel på detta kan vara att du läst till drift/processtekniker under eller efter dina gymnasiala studier eller är utbildad högskoleingenjör med inriktning kemi/process alternativt har arbetserfarenhet från tidigare arbete inom processindustrin.

Formella kvalifikationer:
 • Teknisk utbildning inom process/drift teknik eller motsvarande arbetserfarenhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda datorkunskaper - Erfarenhet av DeltaV och IFix är meriterande
 • B-Körkort
 • Kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhetskrav
 • Det är meriterande med erfarenhet från laboratoriearbete och analysutrustning
Du är en stabil och trygg person som aktivt strävar efter att förbättra arbetsprocesser och stärka kompetens genom att bidra till ett öppet och positivt arbetsklimat. Du gillar att finna lösningar på problem och dela med dig av din kunskap till andra. Befattningen kräver mycket hög ansvarskänsla, god samarbetsförmåga samt en hög kvalitetsmedvetenhet samt förmåga att skapa förtroende bland dina kollegor och uppdragsgivare.

Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Bohus. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.SE@nouryon.com

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Fabrikschef Cecilia Rydin, +46709577189

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Talent Resourcing Partner Hugo Jobring, +46709577361

Facklig kontaktperson IF Metall, Dennis Ljunggren 031-58 72 58

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Mer om företaget

Pulp and Performance Chemicals är en ledande aktör inom teknologi för massablekning, papperskemikalier, kiselsyrasoler och expanderbara mikrosfärer. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknologier som används av kunder för en mängd industriella ändamål.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.nouryon.com/
Sista ansökningsdag 18 nov (5 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

We are a global specialty chemicals leader. Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals, and personal care items. Building on our nearly 400-year history, the dedication of our 10,000 employees, and our shared commitment to business growth, strong financial performance, safety, sustainability, and innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry-leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.