Lönespecialist

Lönespecialist

Är du en vass och driven stjärna inom lön och söker efter din nästa utmaning? Vill du jobba på ett spännande och innovativt företag med en mängd intressanta produkter på marknaden? Då har vi rollen för dig! Nouryon söker nu en lönespecialist till sitt engagerade payrollteam i Göteborg. Låter det intressant? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!

Om rollen
I rollen som lönespecialist kommer du att ingå i teamet Payroll som tillsammans ansvarar för att chefer och medarbetare får stöd i lönefrågor och du kommer att göra utredningar, korrigeringar och i allmänhet säkerställa att löneprocessen hanteras och utförs på bästa sätt. Teamet ingår i HR Operations som totalt består av 11 härliga kollegor. Förutom det närmsta teamet blir du en given samarbetspartner till våra HR Business partners och rekryterare.

Du kommer att få supportera chefer och medarbetare från ärendehanteringssystemet ServiceNow på ett vägledande och informativt sätt med en hög grad av service. De ärenden som vi hjälper organisationen med gäller bland annat frågor kring lön, semester, tid- och närvarorapportering, sjukfrånvaro, föräldraledighet, förmåner och nyanställningar. I arbetet ingår även att arbeta i våra personalfiler där du tillhandahåller och uppdaterar personalinformation. Förutom att jobba med hela lönekedjan kommer du även att hantera avvikelser från tidrapporteringssystemet, rapportera in uppgifter till myndigheter och samarbetspartners. I ditt arbete är det också viktigt att hålla sig uppdaterad om arbetsrättslig lagstiftning, våra kollektivavtal och lokala avtal för att kunna ge rätt support.

Vem är du?
Vi tror att du som person är nyfiken och engagerad med ett starkt driv att vara hjälpsam och serviceminded. Du trivs helt enkelt i en supporterande roll där du är noggrann i ditt arbetssätt och har lätt för att skapa struktur och ordning. Vidare hanterar du arbetstoppar med stort fokus och genomgående lugn. Du räds inte heller att komma med initiativ till förbättringar. Vi ser gärna att du trivs att samverka med andra för att nå gemensamma resultat och att du är trygg i dig själv och din roll.

Vi ser gärna att du har kunskap om lönecykeln och förstår bakomliggande mekanismer. Har du samtidigt en utbildning inom lön så ser vi det som ett stort plus. Du är van att tolka både kollektivavtal och olika HR policys. Vidare är du van att jobba i olika system och har lätt för att lära dig nya. Då vi är ett internationell bolag har du mycket god kommunikationsförmåga i både svenska och engelska i både tal och skrift.

Om Nouryon
Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemikalier. Marknader och konsumenter runt om i världen förlitar sig på våra lösningar för att producera vardagsprodukter som personlig vård, rengöringsprodukter, färger och beläggningar, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Vidare har engagemanget av våra cirka 7 800 anställda med ett gemensamt intresse för våra kunder, affärstillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation resulterat i ett genomgående starkt ekonomiskt resultat. Vi är verksamma i över 80 länder runt om i världen med en portfölj av branschledande varumärken. Besök vår hemsida website och följ oss @Nouryon och LinkedIn.

Låter det intressant?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Mellberg på jenny.mellberg@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 29 juni 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.