HSSE-Q Coordinator till Northern Offshore Services

HSSE-Q Coordinator till Northern Offshore Services

Har du ett modernt och innovativt tankesätt? Är du passionerad för kvalitetssystem med hög säkerhetsfokus och ett stort intresse för miljöledning?

Vi söker nu en Health, Safety, Security, Environment & Quality (HSSE-Q) Coordinator till Northern Offshore Services kontor i Göteborg. Här erbjuds du en spännande och omväxlande tjänst med möjlighet till både personlig utveckling samt att påverka företagets HSSE-Q kultur. Northern Offshore Services (N-O-S) är en branschledande underleverantör till den internationella havsbaserade vindkraftsindustrin. Företaget präglas av entreprenörskap med korta beslutsvägar och befinner sig just nu i en expansiv fas. Med visionen "BEST 365" som innebär "Att vara bäst på vad vi gör - varje dag" söker vi dig som vill vara med på vår framtidsresa!

Arbetsuppgifter
Som HSSE-Q Coordinator är dina primära uppgifter att ansvara för att implementera, upprätthålla och utveckla företagets kvalitetsledningssystem. Du är företagets interna expert och stöd till ledningsgruppen inom ditt område. Du kommer även att agera som projektledare under integreringsprocessen av framtida ISO-systemet.
  • Ge professionellt stöd och utbilda organisationen i system och rutiner kring SMS & QMS
  • Övervaka och utföra interna/externa granskningar samt inspektioner för att säkerställa att företagets ISO certifiering och avtal efterlevs
  • Uppföljning av kvalité/ISM/MLC-inspektioner från interna/externa parter
  • Samla in och förbered företagets HSSE-Q rapporteringar internt/externt
  • Granska och ge feedback till försäljningsavdelning kring våra kunders HSSE-Q krav under upphandling och avtal
  • Delta i våra kunders HSSE-Q möten
  • Kontinuerligt arbeta med att bedöma och övervaka företagets miljöpåverkan
Din bakgrund
Du har en universitetsexamen med 2-3 års arbetslivserfarenhet inom kvalitetssystem (ISO9001, 14001, 18001/45001) och ISM-administration eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
För att lyckas i rollen behöver du:
  • Goda kunskaper om moderna kvalitetshanteringssystem
  • Erfarenhet av att hålla workshops och presentationer
  • Vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift
Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och har fokus på detaljer. Du är självgående och har ett effektivt och organiserat arbetssätt. Du ser lösningar snarare än problem och drar dig inte för att anta utmaningar. För att trivas på N-O-S gillar du en prestigelös och tvärfunktionell arbetsmiljö och har en positiv och hjälpsam inställning till kollegor och kunder. Erfarenhet/kännedom av sjöfart/offshorebranschen är starkt meriterande.

Tjänsten är baserad på vårt huvudkontor i Saltholmen. Resor till våra fartyg, kunder och dotterbolag kommer att vara en viktig del av din roll och uppskattas till ungefär 1 vecka per månad. Du kommer också att vara en del av företagets HSSE-Q 24-timmars telefonjour.

Övrigt
Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag i form av CV och personlig presentation. Vi frågor är du varmt välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Linnea Gabrielsson, linnea.gabrielsson@lernia.se eller 0722-54 64 09. Vi ser fram emot din ansökan!

Northern Offshore Group
Northern Offshore Group är starkt drivet av entreprenörskap och består av flera väletablerade privatägda bolag med verksamheter inom den marina branschen. Företaget har en tydlig vision och värderingar grundade i den starka shipping-kulturen och entreprenörsandan från Donsö i Göteborgs södra skärgård. Affärsverksamheten drivs främst av två företag. Northern Offshore Services (N-O-S), som under sina 10 år varit en av de branschledande underleverantörerna till den internationella havsbaserade vindkraftsindustrin och Northern Energy & Supply (N-E-S), som grundades 1904 och är verksamma lokalt och globalt inom segmenten energy, recycling och logistics. Huvudkontoret ligger på Saltholmen i Göteborg och företaget har även kontor i Danmark, Tyskland och Storbritannien.

Northern Offshore Group omsätter ca 450 MSEK och har totalt ca 300 ombord- och landanställda. Fartygsflottan består av 42 specialdesignade snabba, flexibla och miljöanpassade höghastighetskatamaraner, tre tankfartyg, ett ambulans- och ett forskningsfartyg. Liksom för hela sjöfartsbranschen så genomsyras verksamheten, lokalerna och arbetet med fartygen och personalen av högsta säkerhet. Läs mer på: http://www.n-o-s.eu/
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, Industri & Anläggning, Quality Assurance
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 maj 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.