Business Controller till Northern Offshore Services

Business Controller till Northern Offshore Services

Har du erfarenhet av Business Controlling, är driven och trivs med en omväxlande vardag där du får arbeta nära affären? Då vill vi be om ett par minuter av din tid för att berätta om Northern Offshore Services och vem dem söker till sitt team!

Northern Offshore Services (N-O-S) är en branschledande underleverantör till den internationella havsbaserade vindkraftsindustrin. Företaget präglas av entreprenörskap med korta beslutsvägar och befinner sig just nu i en expansiv fas och söker dig som vill vara med på deras framtidsresa!


Arbetsuppgifter
Som Business Controller på N-O-S ingår du i den operativa avdelningen och din främsta uppgift är att stötta verksamheten i att tolka resultat med fokus på att varje verksamhetsområde ska nå sin fulla potential.

Detta gör du genom att:
  • Arbeta med budget, rapportering samt uppföljning och analys av månatliga utfall
  • Delta i den totala affärsstyrningen
  • Ansvara för att presentera analyser av resultat och trender samt komma med förslag till korrigerande åtgärder till både ledning och olika affärsområden
  • Driva ekonomiska processer och arbete med ständiga förbättringar
Hos N-O-S erbjuds du en dynamisk och spännande miljö med många kontaktytor både lokalt och internationellt. N-O-S präglas av ett klimat där det bara är du själv som sätter gränserna för din egen utveckling, därför ges du stora möjligheter att själv påverka din roll och dess innehåll. Du kommer att rapportera till Operations manager.

Din bakgrund
Till vårt team vill vi komplettera med dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller liknande och som har förståelse för redovisning. Du har arbetat ett par år med business controlling, gärna i ett större internationellt företag och är redo för att ta ett större analytiskt ansvar i en bredare roll. Vidare kan du ge goda exempel på när du arbetat verksamhetsnära med fokus på att förbättra och utveckla organisationens analysarbete och nyckeltal.

Excel samt prognos- och uppföljningsverktyg är en självklarhet i din vardag och du är trygg i att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person ser vi att du är analytisk samtidigt som du trivs att arbeta med många kontaktytor. Du blir snabbt experten inom ditt område och är både flexibel och självgående. Med en utpräglad förmåga att se helheten kan du på ett pedagogiskt sätt hjälpa verksamheten att tolka och analysera siffror och resultat. Vidare har du ett genuint driv som snabbt hjälper dig att bli självgående och sedan utvecklas vidare tillsammans med oss!

Varmt välkommen med din ansökan! Observera att vi kommer genomföra ett löpande urval och därför ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Information kring anställning
Tjänsten är på heltid, placering på N-O-S huvudkontor ute på Saltholmen. Detta är en direktrekrytering där vi samarbetar med Lernia i urvalsprocessen.

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Northern Offshore Group
Northern Offshore Group är starkt drivet av entreprenörskap och består av flera väletablerade privatägda bolag med verksamheter inom den marina branschen. Företaget har en tydlig vision och värderingar grundade i den starka shipping-kulturen och entreprenörsandan från Donsö i Göteborgs södra skärgård. Affärsverksamheten drivs främst av två företag. Northern Offshore Services (N-O-S), som under sina 10 år varit en av de branschledande underleverantörerna till den internationella havsbaserade vindkraftsindustrin och Northern Energy & Supply (N-E-S), som grundades 1904 och är verksamma lokalt och globalt inom segmenten energy, recycling och logistics. Huvudkontoret ligger på Saltholmen i Göteborg och företaget har även kontor i Danmark, Tyskland och Storbritannien.

Northern Offshore Group omsätter ca 450 MSEK och har totalt ca 300 ombord- och landanställda. Fartygsflottan består av 42 specialdesignade snabba, flexibla och miljöanpassade höghastighetskatamaraner, tre tankfartyg, ett ambulans- och ett forskningsfartyg. Liksom för hela sjöfartsbranschen så genomsyras verksamheten, lokalerna och arbetet med fartygen och personalen av högsta säkerhet. Läs mer på: http://www.n-o-s.eu/


Ansvarig rekryteringskonsult
Linda Holmberg
0722 54 13 55
linda.holmberg@lernia.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.