Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara, men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla.

Vi är stolta över att göra skillnad för miljön, vårt mål är att leverera hållbara ansvarsfulla produkter utan att äventyra framtida generationer. 
 
Är du vår nya teammedlem som vill vara med och bidra till en renare värld och utvecklas inom internationell försäljning i ett miljötekniskt företag?

Sales engineer för Region Americas/Pacific 
till vår verksamhet i Göteborg

Om arbetet
I denna roll blir du en värdefull kollega i vårt mål att fortsätta utöka vår försäljning inom regionen. Tjänsten innebär att på bästa sätt supporta distributörer och kollegor med tekniska och kommersiellt attraktiva lösningar. Våra slutkunder är i huvudsak kommuner och privata företag där vi skapar affärer kring deras behov av utrustning och system för stora och små vatten- och avloppsreningsverk. En stor del av arbetet sker tillsammans med kollegor, med olika kompetenser och roller, för att ge konsulter, distributörer samt slutkunder bästa lösning avseende prestanda, ekonomi och hållbarhet. 

Du kommer att få ett stort ansvar och vara en mycket viktig del i att regionens mål uppnås. Du rapporterar till Regional Manager - Americas/Pacific. Tjänsten kan innebära ett par resor per år. För rätt kandidat finns det goda möjligheter att fortsätta utvecklas inom vår internationella säljorganisation. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Gå igenom förfrågningsunderlag och ta fram offerter och tekniska specifikationer som är attraktiva både tekniskt och kommersiellt
  • Detta innebär att diskutera, ihop med kollegor och våra distributörer, vad bästa lösning är för varje specifik offert beroende på projektspecifika krav, lokala landskrav och konkurrenssituation
  • Delansvar för försäljning, omsättning och lönsamhet samt uppföljning på kundnivå
  • Upprätta offerter, offertuppföljning, offertbevakning
  • Rapportera och upprätthålla kund- och projektinformation i bolagets CRM-system
  • Ta emot kunders förfrågningar och driva dessa
  • Underhålla goda kundrelationer
  • Jobba tätt med process- och produktavdelningen för lämpliga produkter/lösningar/system

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet från internationella affärer inom industriell försäljning. Erfarenhet av försäljning, särskilt inom VA-branschen eller processindustrin, samt teknisk utbildning är meriterande. 

Då många av våra försäljningar sker i form av projekt ses även erfarenheter från projekt t. ex genom försäljning och/eller projektledning som en tillgång. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Kunskaper i spanska kan även ses som en tillgång men är inget krav.

Branschen, liksom Nordic Water, utvecklas kontinuerligt varför det är viktigt att du har ett eget driv och alltid vill fortsätta utvecklas. Som person drivs du av att utveckla kundrelationer och tillsammans med teamet vinna affärer och projekt.

Vi erbjuder
För rätt person erbjuder vi anställning i en sammansvetsad arbetsgrupp i ett framgångsrikt och lönsamt företag där huvuddelen av försäljningen sker utanför Sveriges gränser. Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T. - Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

Anställningsort: Göteborg

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten kontakta Daniel Hård, Regional Manager på daniel.hard@sulzer.com.

Låter det intressant?
Skicka din ansökan via länken nedan. Då urvalsprocessen kommer att ske löpande vill vi ha din ansökan så fort som möjligt och senast 16 oktober.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Nordic Water utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med Dynasand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, Sobeys bandfilter, Dynadisc skivfilter, Meva fingaller samt Zickert slamskrapor. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Nordic Water är sedan februari 2021 en del utav Sulzer AG. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Mariestad, Klippan och Kungsbacka, Spanien, Tyskland, Holland, Norge och Kina. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 650 miljoner SEK och har ca 200 anställda.

Läs mer om oss www.nordicwater.com/sv och www.sulzer.com

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Säljsupport, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 23 nov 2022 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.