Projektledare till Nordic Water Products AB, Göteborg

Projektledare till Nordic Water Products AB, Göteborg

Vår vision - Rent vatten för alla!

På Nordic Water brinner vi för vårt arbete. Vi vet hur viktigt det är.

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara, men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla.

Nu letar vi efter dig som vill bidra till en renare planet i en projektledarposition.

Projektledare - PMO

Göteborg

Nordic Water är ett ingenjörsföretag med passion för att utveckla innovativa, tekniska lösningar och produkter som revolutionerar vår bransch. Vi erbjuder ett varierat och självständigt arbete för dig som gillar att vara ute där det händer.

Vattenrening är ett snabbt växande område där Nordic Water är en av de största aktörerna på en global marknad. Vi ger våra anställda stort ansvar och utvecklingsmöjligheter. I denna roll kommer du att vara en del av teamet som utvecklar Nordic Waters globala verksamhet. Det finns också chans till ny, spännande tillväxt med vår nya ägare Sulzer där integrationsarbetet är i full gång.

Om rollen

PMO (Project Management Office) är ett nyutvecklat team som ansvarar för att stödja säljteamet under försäljningsfasen för våra större globala projekt. För att lyckas i den här rollen måste du vara en affärsinriktad problemlösare, där struktur, samarbete och ansvar är av största vikt för dig. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, som hur du driver arbetet framåt, kommunikation och teamwork.

Teamet anpassas dynamiskt beroende på varje projekt. Det kommer att framförallt bestå av kollegor ifrån Operations-teamet som ansvarar för teknisk support, produktion, kvalitetssäkring och logistik. Du kommer också att ha ett juridiskt team som stöttar dig i kontraktsförhandlingar.

Resor kommer att vara en del av rollen, både nationellt och internationellt.

Dina viktigaste fokusområden
  • Kommersiell fas: Genom samarbete med de regionala säljcheferna tar du en aktiv roll för att identifiera och klassificera nya potentiella projekt, definiera omfattning och risk, förbereda projektbudget och kassaflödesanalys. Du arbetar aktivt med kontraktsförhandlingar, kritisk granskning av kontrakt samt samarbete med försäljning för att säkerställa acceptabla villkor både ur tekniskt och kommersiellt perspektiv.
  • Utförandefas: Som en av huvudprojektledarna för PMO-teamet kommer du att ha det fulla ansvaret för att genomföra större projekt enligt avtal, i samarbete med PMO och Operations-teamet. Du kommer också att ansvara för projektbudget, hantering av villkor och kundrelationer.
Vi erbjuder

För dig med tidigare erfarenhet av projektledning är detta en spännande och intressant roll i ett snabbt växande område. Du erbjuds en öppen och dynamisk arbetsplats med högt tempo och engagerade kollegor. Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T. - Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

Kvalifikationer
Du har relevant utbilding eller motsvarande erfarenhet. Vi ser också att du har erfarenhet av att leda större projekt och arbeta med ständiga förbättringar.

Förutom det har du också:
  • Erfarenhet av att leda projektbudgetering, kontrakthantering och riskhantering.
  • Förståelse för definitioner och konsekvenser av kontrakt.
  • Ingen prestige i att vara praktisk i ditt arbete.
  • Engelska som affärsspråk.
Plats: Göteborg, Nordic Water HQ-kontor.

Kontakt

För mer information om rollen, vänligen kontakta Nicole Diener på Intenso Teknikrekrytering, +46 735-258 686.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 4 maj 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordic Water utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med Dynasand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, Sobeys bandfilter, Dynadisc skivfilter, Meva fingaller samt Zickert slamskrapor. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Nordic Water är sedan februari 2021 en del utav Sulzer AG. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Mariestad, Klippan och Kungsbacka, Spanien, Tyskland, Holland, Norge och Kina. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 650 miljoner SEK och har ca 200 anställda.

Läs mer om oss på www.nordicwater.com/sv eller www.sulzer.com

Sökord: PM, uppdragsledare