Konstruktionschef, Göteborg

Konstruktionschef, Göteborg

På Nordic Water brinner vi för vårt arbete. Vi vet hur viktigt det är.

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara. Men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla.

Vill du vara med och bidra till en renare värld?

Konstruktionschef till Göteborg

Våra kunder finns över hela världen och efterfrågan på våra tjänster och produkter är stor. I rollen som Konstruktionschef är du med och bygger upp konstruktionsavdelningen inom den svenska verksamheten.

På kontoret i Göteborg arbetar 60 personer och vi sitter i trevliga lokaler i det expanderade området Sisjön.

Ansvarsområde och huvudsakliga arbetsuppgifter
Som konstruktionschef på Nordic Water kommer du att arbeta med att budgetera, prioritera, leda och fördela konstruktionsarbetet för Nordic Water. Du har personalansvar och säkerställer kompetensförsörjningen genom att kompetensutveckla intern personal samt utöka gruppen genom rekrytering.

Att arbeta med konstruktion och produktvård inom Operations på Nordic Water innebär att man utvecklar, vårdar och anpassar Nordic Waters befintliga produkter där du ansvarar för att underlagen är kompletta och korrekta, gällande kvalité och funktion samt att de går att producera på ett kostnadseffektivt sätt.

Du upprättar gemensamma strukturer och processer för samtliga produktgrupper och platser inom Nordic Water, och rapporterar till Director of Operations i Göteborg. Som konstruktionschef sitter du som interface mellan de fyra kontoren, andra teknik discipliner, R&D och Produkt Management.

Vi har sex olika produktgrupper som vi arbetar med på fyra orter - Klippan, Göteborg, Mariestad och Stockholm.

Din profil
  • Minst 5 års erfarenhet som konstruktions- eller utvecklingschef
  • Teknisk utbildning på högskolenivå, eller motsvarande i erfarenhet
  • Erfarenhet av att bygga en konstruktionsavdelning
  • Konstruktionserfarenhet av större maskiner och utrustning
  • Kunskaper om tillverkning av rostfria plåtkonstruktioner och glasfiberlaminat
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
Som person har du mycket goda ledaregenskaper och erfarenhet av att leda och inspirera människor. Du är flexibel och kan handera både långsiktiga och kortsiktiga mål där du kan prioritera och fatta beslut. Du är komunikativ med god samarbetsförmåga. Vi tror också att du är en noggrann, strukturerad och självgående person.

Ansökan
För mer information om tjänsten kontakta Rekryteringskonsult Nicole Diener på telefon 031-704 51 77. Ansök via länken snarast, då urval sker löpande!

Varmt välkommen med din ansökan!

Nordic Water Products AB utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med Dynasand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, Dynadisc skivfilter, Meva fingaller, Sobye bandfilter samt Zickert slamskrapor. Vi erbjuder såväl integrerade system och lösningar. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Stockholm, Mariestad, Klippan och Fjärås (Kungsbacka). Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare.

Nordic Water omsätter ca 500 miljoner SEK och har ca 180 anställda. Läs mer om oss på vår hemsida www.nordicwater.com/sv

Sökord: konstruktör, konstruktion, konstruktionsledare, ledande konstruktör, produktutvecklare, verkstadsindustri, tillverkningsindustri
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 14 okt (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.