Konstruktör till Nordic Water Products AB, Göteborg

Konstruktör till Nordic Water Products AB, Göteborg

På Nordic Water brinner vi för vårt arbete. Vi vet hur viktigt det är.

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara, men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla.

Vill du vara med och bidra till en renare värld?
Nu expanderar vi och söker

Senior Konstruktör
Inom produktområdet Sedimentering

Om oss
På Nordic Water har vi arbetat för effektivare vattenrening sedan 1962. Idag erbjuder vi marknaden ett brett utbud av utrustning och system för stora och små vattenreningsverk, avloppsreningsverk och industrier. Vi är ett renodlat ingenjörsföretag med en passion för att utveckla originalidéer och tekniska lösningar som revolutionerar vår bransch.

Vi erbjuder en tjänst med stora möjligheter att själv påverka arbetssätt och rutiner, och det lämnar stort utrymme för eget ansvar och utvecklingsmöjligheter.

Om arbetet

Som senior konstruktör på Nordic Water kommer du att arbeta med såväl nykonstruktion som produktvård och kundanpassningar av våra sedimenterings produkter inom vattenrening. Du ansvara för att ta fram fungerande och kvalitetssäkrade lösningar med den dokumentation som behövs under produktens hela livscykel. I konstruktionsarbetet fungerar du även som mentor och granskar gruppens arbete. Arbetsverktyg är framför allt Inventor/Vault, men även Officepaketet samt vårat affärssystem Pyramid.

Du arbetar kontunerligt med att förbättra processer, rutiner och verktyg samt kvalitetsförbättringar och kostnadsbesparingar mot R&D.
Placering på huvudkontoret i Göteborg.

Din profil
  • Högskole- eller civilingenjör inom mekanik
  • Konstruktionserfarenhet av rostfria plåtkonstruktioner och glasfiberlaminat
  • Erfarenhet av mekaniska hållfasthetsberäkningar
  • Mycket goda kundkaper i 3D CAD
  • Erfarenhet av CE- märkning och dokumentation
  • Tekniskkunskap inom tillverkning av stålkonstruktioner, bockning och svetsning
  • Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska
Har du drivit utvecklingsprojekt eller kundanpassningar från koncept till färdig produkt är detta meriterande.

Som person är du välorganiserad, lösningsfokuserad och prestigelös, det är också viktigt att vara samarbetsvillig och kommunikativ.

Kontakt
För ytterligare
information om tjänsten kontakta Operation Manager Lars-Gunnar Rutgersson tel: 0704-20 18 94.
Urval sker löpande, välkommen med din
ansökan snarast!

Nordic Water Products AB utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med DynaSand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, DynaDisc skivfilter, Meva fingaller, Zickert slamskrapor samt Sobye bandfilter.

Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Stockholm, Mariestad, Klippan och Fjärås. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 600 miljoner SEK och har ca 200 anställda. För mer information om företaget se: https://www.nordicwater.com/sv/.

Sökord: mekanikkonstruktör, utvecklingsingenjör, produktutvecklare, CAD konstruktör, lead engineer mekanik, mekanik, plastkonstruktion, stål, plåt
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.