Kundreskontraadministratör sökes till Norconsult AB, Göteborg

Kundreskontraadministratör sökes till Norconsult AB, Göteborg

Vi söker tillsammans med Norconsult AB en kundreskontraadministratör till deras team här i Göteborg. Norconsult AB är en medarbetarägd samhällsbyggare med mer än 1000 medarbetare i Sverige utspridda på 34 kontor. Huvudkontoret är placerat på Lindholmspiren i Göteborg. Du som får chansen att rekryteras till vår kund startar 1 september.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som administratör i deras kundreskontrateam kommer du att sitta i ett gott team med ansvar över dina arbetsuppgifter. Du kommer att få arbeta brett med följande arbetsuppgifter:
 • Kundinbetalningar
 • Utskick av fakturor med bilagor
 • Följa upp obetalda kundfakturor inkl kundkontakter
 • Upprätta kreditfakturor
 • Påminnelser
 • Räntefakturering
 • Inkasso
 • Uppläggning av ramavtalsmallar
 • Godkänna kunder - undersöka via UC
 • Underhåll kundregister
 • Administrera och svara på inkommande kundmail avseende kund/faktura
 • Driva / delta i mindre interna förbättringsprojekt
Kvalifikationer och erfarenhet:

Här söker vi dig som med ett par år i arbetslivet inom ovan nämnda arbetsuppgifter vill växa tillsammans med teamet på Norconsult AB. Vår kund välkomnar även dig som med flera års arbetslivserfarenhet vill byta fokusområde och nu specialisera dig på just kundreskontran. Du ska besitta en god förståelse för redovisning då du ges stort eget ansvar inom ditt fält, kundreskontran.

Eftergymnasiala studier är meriterande. Krav föreligger på att du kan hantera Excel och att du tidigare arbetat och har vanan i ERP-system. Vi ser gärna att du är bekant med automatiserade fakturaflöden samt besitter erfarenhet från hantering av betalningsfiler.

Personliga egenskaper:

Vi tror att du är en serviceinriktad person då du har daglig kontakt med kollegor, uppdragsledare, assistenter samt kunder. Du skall trivas med att arbeta i team, såväl som självständigt. Du är positiv, social och ansvarsfull. För att fungera hos oss är det viktigt att du uppskattar omväxling och utmaningar och att du är duktig på att skapa kontakt samt inge förtroende. Som person ska du ska ha ett genuint intresse för ekonomi, och med hjälp av din analytiska förmåga kunna ifrågasätta, såväl internt som externt.

Om Norconsult AB:

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget som stort som i aktuellt team.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5000 medarbetare i koncernen och 1000 medarbetare i Sverige utspridda på 34 kontor. Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterande Konsultchef Jenny Österberg på nummer +46739427480 alternativt på jenny.osterberg@meritmind.seIntervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: ekonomiassistent, financial assistant, accounting assistant, reskontran, kundreskontra
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)