Controller till Norconsult

Controller till Norconsult

Vill du ha en ansvarsfull roll på ett framgångsrikt företag på Lindholmen i Göteborg? Är du en affärsinriktad controller som vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Norconsult söker en controller som vill vara med att stötta och utveckla verksamheten. Här erbjuds du en ny spännande roll i en familjär och inkluderande miljö som genomsyrar hela organisationen och dess kultur.

Här har du stora möjligheter att påverka och utveckla processer och rutiner samt driva projekt inom ditt område. Du blir en del av ett controllerteam som idag består av två controllers.

Norconsult är det stora bolaget med det lilla företagets kultur med korta vägar, nära till medarbetarna och med mjuka värderingar där inkludering är viktigt. Här är chansen till en spännande roll i ett företag med höga ambitioner!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som controller på Norconsult kommer din roll att vara indelad i två delar.

Dels som divisionscontroller med analys, planering och rapportering. Du kommer att arbeta nära divisionen med projektuppföljning i uppdragen, sammanställa och kvalitetssäkra affärsorienterade data och bidra med analyser och rapporter till divisionen.

Den andra delen är att stötta hela företaget i olika uppdragsdelar som fakturor, inläsning av data, registervård och svara på inkommande frågor i vår gemensamma serviceportal.

Arbetsuppgifterna är självständiga och kräver att du tar egna initiativ och arbetar proaktivt. Du kommer att vara involverad i både budget och prognosprocessen. Rollen innebär hög delaktighet och drivkraft i det utvecklingsarbete som pågår inom dessa områden samt den löpande utvecklingen i stort. Som controller kommer du att ha många kontaktytor inom bolaget, främst mot en division. Rollen är affärsorienterad och du arbetar nära linjen och deras uppdragsledare och dess uppdrag i verksamheten för att säkerställa rätt rapportering och analys i rätt sammanhang.

Din profil:

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har minst 3 års arbetslivserfarenhet som controller eller redovisningsekonom. Du har en god förståelse av system i allmänhet och hur de kommunicerar med varandra, samt god förståelse för hur rapporter är uppbyggda och är anpassade utifrån behov och nyckeltal. Du har kunskap om redovisningsgrunderna, och förstår hur data och transaktioner kommer in och hanteras i huvudbok och i redovisningen.

Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi tror att du har en förmåga att skapa goda relationer, är förtroendegivande och analytisk. Du är bra på att kommunicera siffror och få dina kollegor att förstå dess innebörd.

Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet. Du har ett bra affärssinne, är logisk och du har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Med ditt driv och engagemang får du saker att hända!

Erfarenhet av Maconomy är önskvärt, likaså är vana av Business Objects, Cognos TM1 och Cognos BI meriterande. Ett krav är att man har god vana av arbete i Excel då du kommer att hantera stora datamängder.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Norconsult AB med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald inom bolaget.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 4600 medarbetare i koncernen och 950 medarbetare i Sverige utspridda på 33 kontor.

Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.