CTO / Teknisk chef
Göteborg 

Vi står inför en mycket spännande period av tillväxt inom vätgasindustrin där vår insats gör skillnad. Vi söker nu dig som har ett genuint intresse av förnybara energilösningar och som tillsammans med oss vill sätta din prägel på vår organisation och bransch genom att bli vår nya CTO.

Detta är en ny tjänst på ett ungt bolag inom en snabbväxande bransch, vilket innebär att du kommer att ha en bred och viktig roll med stort eget ansvar. Då du kommer in i en expansiv fas finns det även stora utvecklingsmöjligheter både för dig personligen och i din position inom företaget.

Värt att veta om oss 
Nilsson Energy utvecklar nyckelfärdiga lokala energisystem med vätgas som energibärare. Bolaget utsågs 2020 till världens bästa varumärke inom gas- och vätgasbranschen av International Charge Energy Awards. Motivationen ”Action speaks louder than words” sammanfattar företagets DNA med sin beprövade erfarenhet och banbrytande innovationsförmåga.

Under de kommande åren kommer vi att skala upp vår verksamhet för att kunna möta marknadens behov av lokala vätgassystem i omställningen till emissionsfri energiförsörjning och ett robust samhälle.

 

Vad säger Martina Wettin, CO-Founder / Chief Business Development Officer, om Nilsson Energy?

"Jag ville starta Nilsson Energy för att kommersialisera tekniklösningar som verkligen kan göra skillnad och putta undan så mycket fossil försörjning som möjligt. Drivet av en enorm nyfikenhet och beslutsamhet. Framtidsvisionen är att bygga ett bolag med storlek och kraft nog att göra verklig skillnad på nationell och internationell nivå.

Vi försöker jobba med en ovanligt hög grad av transparens och medbestämmande. Vi erbjuder ett mycket hett industriområde, omoget som kommer att ösa på med en faslig kraft framåt. En miljö där man kan lära sig mycket, tillsammans med andra och där man med eget driv och nyfikenhet kan forma sin egen roll och arbetsmiljö."

Läs mer om livet på Nilsson Energy på https://career.masterhelp.se/nilsson-energy

 

Arbetsuppgifter 
Som CTO / teknisk chef har du det övergripande ansvar för utveckling och produktion av våra energisystem, både vad gäller hård- och mjukvara. Du medverkar i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Du har fullt personal- och budgetansvar för en stor del av verksamheten och ansvarar för att personalen har rätt kompetens och arbetsuppgifter. Till att börja med har du fem direktrapporterande medarbetare men med tiden kommer verksamheten tillika personalstyrkan att växa. 

  • Proaktivt arbeta med utvecklings- och strategifrågor
  • Implementera och vidareutveckla arbets- och säkerhetsrutiner
  • Övergripande ansvar för att kundprojekt löper på enligt plan
  • Utveckla och motivera dina medarbetare  

Din profil 
Du har gedigen erfarenhet från industrisektorn och sannolikt en bakgrund och kunskap inom energiområdet. Vi ser gärna att du har en praktisk bakgrund kombinerat med ett gediget teknikintresse och är van att jobba i en ledande position. Vidare ser vi mycket positivt på om du tidigare varit med och byggt upp en verksamhet från grunden.

I din ledarroll är du trygg och kommunikativ med förmågan att skapa engagemang och delaktighet i organisationen. Du har ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt vilket, tillsammans med din förmåga till att skapa framdrift och struktur, gör att du ser till att verksamheten når uppsatta mål. Du har intresse för miljö och klimatsmarta lösningar och trivs med att verka i en snabbfotad och flexibel organisation. 

Kontakt och ansökan 
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-588745, och Maria Ahlén, 0708-490288, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

 

Your browser does not support the video tag.

Om företaget
Nilsson Energy är en svensk systemintegratör och leverantör av nyckelfärdiga förnybara energisystem med vätgas som energibärare. Genom långtidslagring av förnybar energi tills den behövs, säkerställer Nilsson Energy robusta systemlösningar för sina kunder. Decentraliserad vätgasproduktion från förnybara källor utgör basen i produktportföljen. Företaget spänner över hela värdekedjan inklusive service och underhåll. Nilsson Energy är ett dotterbolag till Qarlbo AB. 

Nilsson Energy har ett kontor och forskningslabb på Lindholmen i Göteborg, ett lokalkontor i Mariestad och en anläggning på Gateway Säve för utveckling och konstruktion av företagets containerbaserade produkter.

Läs mer på https://nilssonenergy.com/

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, IT-Konsult, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 29 dec 2022 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.